Nevşehir’de Cumartesi günleri kapalı pazaryerinin otopark bölümünde açılan sosyete pazarının kapatılmamasına yönelik girişimler aralıksız sürüyor. 

50’ye yakın esnafın faaliyet gösterdiği ve genel itibariyle orta ve dar gelirli vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri pazarın kapatılmaması için başlatılan imza kampanyasında 10 bina yakın imza toplandı. İmzalar Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. 

CİMER’den gelen yanıtta pazarın kapatılamayacağı belirtildi 

Nevşehir Belediye Başkanlığının pazarın Ekim ayında kapatılacağını bizzat kendisine ilettiğini kaydeden Pazar işletmecisi Mehmet Çamcı, “Pazarımızın kapatılmaması konusundaki çabalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Belediye yetkilileri pazarımızın Ekim ayında kapatılacağını belirttiler. Bizde buna karşın imza kampanyası başlattık. 10 bine yakın imza toplandı. Bu imzaları başta Cumhurbaşkanlığımıza ve yetkili birimlere göndereceğiz.  50’ye yakın esnafımızın faaliyet gösterdiği pazarımızın halkımızın büyük ilgisini gördüğünü her hafta görebilirsiniz. Burada faaliyet gösteren yabancı pazarcılar hor görülüyor. Şu ekonomik sıkıntıların yaşandığı günlerde yabancı – yerli ayırımı yapmak doğru mu?. Onlar bu memleketin insanları değiller mi?. Sağduyu sahibi bir vatandaşımız konuyu CİMER iletmiş. CİMER’den gelen yanıtta pazarın kapatılmasıyla ilgili bir durumun olmadığı belirtilmiş” diye konuştu.