Örgüt mensuplarına Zerdüştlük eğitimi verildiğini öne süren A.D., yemeklere domuz eti konulduğunu itiraf etti. 6 ayda hayvan ve akaryakıt kaçakçılığından topladığı 1 milyon lirayı Kandil'e göndermiş.

Adana'da jandarmanın operasyonunda terör örgütü PKK 'nın sözde gümrük yapılanmasında üst düzey sorumlu olduğu iddia edilen A.D. yakalandı. Pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı olan A.D., 2012'nın ilk 6 ayında hayvan ve akaryakıt kaçakçılarından topladıkları 1 milyon lirayı Kandil'e gönderdiğini söyledi.

Merkez Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı 5 aylık çalışma sonucu Van'ın Özalp İlçesi karşısındaki İran'ın Elendi bölgesinde terör örgütü PKK'nın sözde gümrük yapılanması (DKB) sorumlusu D.A. yakalandı.

Sorguya alınan D.A. pişmanlık yasasından yararlanmak için itirafçı olmak istediğini söyleyip, terör örgütünün gümrük adı altında nasıl para topladığını, bölgedeki faaliyetlerini anlattı.

"Elendi bölgesi"nden Türkiye'ye geçiş yapan kaçakçılardan hayvan başına 15-20 lira, sürü sahiplerinden yüzde 2.5, mazot ve uyuşturucu kaçakçılığı yapanlardan da örgüt üst yönetiminin belirlediği özel miktarlarda para aldığını söyleyen D.A., 2012'nin ilk 6 ayında topladıkları 1 milyon lira parayı PKK'nın Kandil Dağı'ndaki elebaşlarına gönderdiklerini itiraf etti.

D.A. ayrıca İslamiyeti ve dini inancı savunan örgüt mensuplarına yönelik yoğun baskı ve dışlanma politikasının hakim olduğunu, bu kişilerin inançlarıyla alay edildiğini anlattı.

Örgüt mensuplarına Zerdüştlük eğitimi verildiğini öne süren A.D., yemeklere de domuz eti konulduğunu iddia etti.

Kaynak: Hürriyet