“Bu Hayat Senin Hedef Sensin”  Projeyi Yazan ve Koordinatörü Makbule Atlı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi mezunu. 60 eğitim sertifikası ve teşekkür belgesi bulunmakla birlikte, Nevşehir Kadın Derneği Başkanı Nevşehir Uyuşturucu ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele Dernek Başkanı, Ankara Dünya İşitme Engelliler ve Engelliler Federasyonunda genel başkan yardımcılısı ve proje sorumlusu, olarak görev yapıyor.

6 bin Ailenin evlerine giderek sosyal incelemelerde bulundu. Yürütmüş olduğu projelerinde yılda 2 bin 500 kişiye ulaştı, yazdığı projeler büyük ilgi topladı. Projelere Hibe desteklerini  veren İçişleri Bakanlığı, Aile Sosyal Bakanlığı, Sabancı Vakfı Gençlik Spor Bakanlığı.

Eğitimin yaşı olmadığını ve eğitimin önemini son derece iyi bilen Atlı, son yıllarda yürütmüş olduğu, Nevşehir İl ve İlçelerinde büyük katılım sağlanarak, ses getiren projelerin bazıları “Meme Kanseri Erken Tanı Projesi”, “Kadın ve Kız Çocukları İnsan Hakları Koruması Projesi”, “Erken Evlilik Çocuk Gelinler Projesi”, “Aile İçi Şiddet”, “Kadına Şiddet” projeleri, “Minikler Adımlar Okula Yürüyor” projesi “Değerlisin Geleceğini Yok Etme” Bu hayat senin hedef sensin projesi. Eğitim Engel Tanımaz projesi, Okuldan Alınmış Kız Çocukları gibi projeleri yazdı ve koordinatörü oldu.

Proje yürüttüğü iller Nevşehir merkez ve ilçeleri Ankara, Konya, Nevşehir, Niğde, Mersin, Uşak, Aydın gibi illerde proje yürüttü. Şu andaki yürütmüş olduğu proje ”Bu Hayat Senin Hedef Sensin” Projesi. Projeyi Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Milli Eğitim Müdürü Murat Demir ve Nevşehir’deki bir çok kurum destek vermekte. Ayrıca projenin ortağı İstiklal ortaokulu müdürü Cemal Mamak ve ekibi proje çalışmalarına desteklemekteler.

Projenin amacı Gençlerimizi ve kız çocuklarının ekonomik, sosyal, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal ve politik anlamda güçlendirmek her türlü zararlı maddelerden uzak tutmak gençlere dayanışmaları ve yardımlaşmaları gereken zemini oluşturmak.

Sağlıklı toplumlar oluşturulması ve uyuşturucunun her türlüsü ile mücadele projeleri üretmek şiddetin her türlüsünü önlemek. 
Toplumu temelden sarsan uyuşturucunun ortadan kaldırılması ve ailenin ve gençlerin çocukların farkındalığının artırılması ve toplumsal problemlerle mücadele yollarının geliştirilmesine önem verilecek illerimizde madde kullanımını en aza indirmek ve çalışmalarımız her eğitimden sonra basınla paylaşılacak.

Ailelerin en büyük sorunu evlatlarını zararlı madde kullanımından kurtarmak. Dernek bu konuda saha çalışmalarında aileler ve gençlere ulaşarak madde bağımlılığını Nevşehir’de bitirmeyi hedeflemek, uyuşturucu kullanmayı % 0 düşürmek.

Aileler gençler olmak üzere 2 bölümde eğitim verilecek. Nevşehir merkezinde 3 mahallesinde İstiklal Ortaokulu, Meslek Teknik lisesi ve Anadolu lisesi, 4 ilçede Acıgöl Damat İbrahim Paşa lisesi Gülşehir Şehit Hamide Sibel Çetinkaya Anadolu lisesi Avanos Teknik Anadolu lisesi, Ürgüp Meslek Teknik Anadolu lisesi okulları öğrenciler ve aileler bilgilendirilecek eğitimlerin konuları; aile içi ilişkileri, zararlı maddelere toplumun bakış acısı, anne babaların çocukları ile ilgili olmaları,  ve çocukların kimlerle arkadaşlık yaptığı, çocuklarla doğru iletişim kurmak, aile çocuğa iyi örnek olmalı gibi eğitimler verilecek.

“Bu Hayat Seni Hedef Sensin” projesinin tanıtım kokteylline halkımızın desteğini bekleriz. Proje tanıtımına bütün Nevşehir kurumlar ve sivil toplumlar, halk davetli. Proje tanıtım kokteylli Nevşehir Turizm Okulu Uygulama Oteli Salonunda 19 Eylül saat 14.00’da yapılacak.