Şarkıcı, söz yazarı ve besteci  Fergan Mirkelam, Avanos ta  Güray Seramik'i ziyaret etti.
Kapadokya'da tatil yapan Ünlü Sanatçı Mirkelam Avanos'u gezdi hem de alış veriş yaptı. Mirkelam bol bol Avanos çanaklarını inceledi ve beğendiklerini evinin dekorasyonunda kullanmak üzere satın aldı. Sanatçı Avanos ta Güray Tüysüz'ün  sahibi olduğu Güray Seramik Çanak Çömlek Atölyesine geldi.

Burada bulunan çeşitlere hayran kalan sanatçı birbirinden güzel çalışmalar arasında seçim yaparken bu tür işlemeli tabak ve çanaklardan çok hoşlandığını söyledi. İş yeri sahibi Güray Tüysüz sanatçı Tutkun'a aldığı bir kaç ürünü hediye ederek Avanos esnafının sanatçıya verdiği değeri gösterdi. Mirkelam burada beğendiği bir kaç ürünü de satın aldı.

Sanatçı Mirkelam www.fibhaber.com'a yaptığı açıklamada 90'lı yıllarda Avanos'a bir kez daha geldiğini, bölgeyi çok sevdiğini söyledi. 

Mirkelam ayrıca Dünyanın ilk ve tek yer altı seramik müzesi Güray Müzesine hayran kaldığını ifade ederken atölye tezgahında çanak yaptı. 

Avanos sokaklarında elinde Avanos çanak çömleği ile görüntülediğimiz Mirkelam sokakta kendisini gören hayranlarıyla poz vermeyi de ihmal etmedi.