Face hesap ile gerçek kimlik bilgilerini saklayarak sanal ortamda "kendi çalıp kendi oynayan" zevatlar bu habere çok üzülecek çünkü artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 

İnternet Ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ve bu yayınlar yoluyla işlenen suçlarla mücadele edilmesini içeren "Sosyal medya yasası" 1 Ekim 2020 tarihi itibari ile bugün resmen yürürlüğe girdi...

Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...!

Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal medya hesapları üzerinden adeta bir suç haline gelen bazı paylaşımlar son bulacak. Yeni uygulama ile yurt dışında bulunan sosyal medya platformları, Türkiye'de temsilicilik açacak. Ve özellikle kişilik hakları ihlal edilenler, sosyal medya hesaplar üzerinden mağduriyet yaşayanlar bu yolla  uygunsuz içeriğin kaldırılması ya da erişimin engellenmesi gibi konularda sosyal medya temsilcisine başvurabilecek. Yargı üzerinden alıanacak mahkeme kararı ile 24 saat içinde uygunsuz içerikler bir çırpıda kaldırılacak.

Suç işleyenlere anında yasal işler uygulayacak.

Yine yeni uygulama kapsamında ister cep telefonundan ister pc üzeri sosyal medya hesaplarından "Tehdit, taciz ve yalan haber" yaymanında cezası var. IP numaraları kayıtları alınarak mağduriyet yaşanmasının önüne geçilecek.

Artık Klavye magandaları, klavye delikanlıları ve klavye teröristlerine geçit yok...!