"AA Muhabirleri gazetecilik görevini yapıyor "

Yunanistan’ın Meis adasına haber için giden Anadolu Ajansı (AA) Atina muhabirinin Pasaport bilgilerini yayınlayıp hedef gösteren Türkiye karşıtı internet sitesine Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) sert yanıt verdi. 

Kimse bize basın özgürlüğü dersi vermeye kalkmasın diyen TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

Karaca, “Tüm dünyada büyük bir özveri ve başarı ile çalışan Anadolu Ajansı muhabirlerine yapılan bu casusluk ithamını şiddetle kınıyoruz. AA Yunanistan temsilcilerinin Meis Adası’na ayak basmalarından birkaç saat sonra Türkiye karşıtı ırkçı Turkikanea.gr internet sitesinin provakasyona yönelik bir metin yayımlaması basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbedir. Ajanlıkla suçladığı gazeteci arkadaşlarımızın Anadolu Basını olarak sonuna kadar arkasındayız. Basın özgürlüğünün olmadığını iddia ettikleri Türkiye’de yabancı basın mensupları rahatça habercilik görevlerini ifa etmektedirler. AA temsilcileri de Meis Adasında haber takip ederken ajanlıkla suçlanmaları ve pasaport bilgilerinin yayımlanması ile hedef gösterilmeleri tüm avrupanın utancı olmuştur. Ayrıca kimlik bilgilerinin yer aldığı pasaport görüntüsünü sızdıran yunan makamların yaptığı ise en büyük ajanlık suçudur. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un dediği gibi hiç kimse bize basın özgürlüğü dersi vermeye kalkmasın yoksa bunun bedelini ağır öderler. AA Atina Temsilcisi Tevfik Durul ve foto muhabiri Ayhan Mehmet’e geçmiş olsun dileklerimizi iletir bir kez daha Anadolu Basını olarak yanlarında olduğumuzu belirtiriz” dedi.