Gaziantep'te meydana gelen terör olayları ile son günlerde artan terör olayları nedeniyle yarın akşam yapılacak olan Kaymak Festivali çerçevesinde Uğur Işılak konseri ve havai fişek gösterilerinin iptal edildiği açıklandı.

Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma FİB Haber merkezine yaptığı açıklamasında "Gaziantep Şehitkamil İlçesi’nde 9 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği ve 64 vatandaşımızın da yaralandığı bombalı saldırı ile son günlerde artan hain terör olayları nedeniyle Kaymaklı Belediyesi olarak aldığımız karar doğrultusunda 24 Ağustos Cuma günü akşam saat 20:00’de Kaymaklı yer altı kenti konser Meydanı’nda gerçekleştirileceği açıklanan Kaymak Festivali Uğur Işılak Konseri ve havai fişek gösterileri iptal edilmiştir.Ayrıca Şehitlerimiz için İptal edilen konser yerine Mevlidi ŞErif okutulacağı bildiirldi.

Başkan Elma yaptığı açıklamasında;

Ramazan Bayramı sevincinin yaşandığı günlerde gerçekleştirilen bu hain ve kalleş terörist saldırıyı lanetliyoruz. Ölen vatandaşlarımıza ve Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar; başta yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ve Mehmetliklerimizin yakınları olmak üzere tüm Ulusumuza başsağlığı diliyoruz. " denildi.

İşte Kaymaklı Belediyesinden yapılan o resmi iptal yazısı:

Belediyemizce her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl da 7. si düzenlenecek olan Kaymaklı Kasabası Kültür, Turizm Şenlikleri ve Kaymak Festivali son günlerde artan terör olayları ve Mehmetçiklerimizin şehit edilmesi nedeniyle akşam programı olan açık hava konseri ve havai fişek gösterisi iptal edilmiştir.

Festivalimizin gündüz programı olan açılış töreni ve yarışmalar yapılacaktır.

Tüm halkımıza saygıyla arz edilir.
FİB Haber merkezi olarak bizde Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.