Ürgüp Belediye Başkanlığı tarafından 9. Sünnet Şöleni etkinlikleri  kapsamında Musalla Camiinde Cuma Namazı öncesinde Mevlid'i şerif okutuldu.

Ürgüp'te yaşayan 58 çocuğun sünnet işlemlerini tamamlayan Ürgüp Belediye Başkanlığı, hem çocuklar için hem de şehitler için Ürgüp Müftülüğü ile birlikte Mevlid-i Şerif programı düzenledi.

Cuma namazı öncesinde yapılan Mevlid-i Şerif ve Duaya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Kirve Abdulkadir Akdeniz, Ürgüplüler Derneği Başkanı Hasan Albayrak, Daire Amirleri,  sünnet olan çocuklar aileleri ve yakınlarının yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı. 

Türk Milletinin en önemli özelliklerden birinin acıları ve sevinçlerini birlikte paylaşmak, olduğunu ifade eden Ürgüp Belediye Başkanı Fahri YIldız, "Camide bir tarafta cenazemiz var, bir tarafta çocuklarımızın sünnet mevlidi var, Ölen hemşehrimize Allah'tan rahmet, çocuklarımıza hayırlı uzun ömür diliyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz Sünnet Şölenimizi bu yıl bu şekilde tamamlarken 58 çocuğumuzun sünnet işlemlerini tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Abdulkadir Akdeniz Amcamız çocuklarımızın bu yılda kirveliği görevini üstlenerek çocuklarımızın tüm elbise ve ihtiyaçlarını temin etti, kendisine teşekkür ediyorum. Bu etkinliğimizin tüm ailelere hayırlı olmasını temenni ederim” Dedi. 
Mevlidi Şerif programında okunan Kuran ve duaların ardından Ürgüp Kaymakamlığı tarafından sünnet olan her çocuğa birer zarf, Ürgüp Belediyesi tarafından her çocuğa birer madalya ve oyuncak, Kızılay ve Gaziantep Engelliler Derneği tarafından birer hediye paketi verildi.

Ürgüp'te faaliyet gösteren Kral Otel, Taşsaray Otel, Perissia Hotel ve Burcu Kaya Otel tarafından etli pilav ve ayran ikram edilmesiyle program sona erdi.