Tarlaların arasında kaybettiği yaklaşık 300 fotoğrafın sahibi Gürbüz Ova, dünkü haberimiz sonrası kendisine ulaşan hemşehrileri sayesinde Ürgüp Belediyesi'ne gelerek kaybettiği anılarla dolu fotoğraflarına kavuştu.

Fotoğrafları bularak belediyeye teslim edene ve kendisine ulaşarak bilgi verenlere teşekkür eden Ova, bir ömrü sığdırdığımız fotoğrafları bahçe motoruyla giderken kaybetmiştim, tekrar dönüyüm arayayım dedim, imkansızdı. Bir şekilde tekrar bulunur inşallah diye düşünüyordum, bulana bana ulaştırana arayana sorana teşekkür ediyorum. dedi.

Dünkü haberimizde yer verdiğimiz fotoğrafa dair fotoğraf sahibinin dilinden:

" Ürgüp'e çok yoğun olarak turist geliyordu. Bir gün belediye hoparlöründen rahmetli Kürşat ilan verdirdi. 

-Otellerde yer kalmadığından turistlerin yatacak yere ihtiyacı vardır. Evini açmak isteyen belediyemize müracat etsin.-  

O gün hanıma misafirleri evimizde ağırlayalım dedim. O fotoğrafda o zamandan kalma. O günden sonra hotel açmaya karar verdim. Ova Hoteli kurduk.

Kürşat'a dedimki otel açıyım madem ihtiyaç var. O da otel olmaz buraya ancak pansiyon ruhsatı veririm dedi. Oteli hazırladık, Kürşat uğradı, Ooo Gürbüz abi, bura iyi olmuş, pansiyon değil, Otel ruhsatı veriyorum sana."


Ürgüp turizmine katkı sağlayan herkesin önünde saygıyla eğiliyor, Dönemin Belediye Başkanı Kürşat Numanoğlu'nu rahmet ve minnetle anıyoruz.