Altınyıldız İlköğretim Kurumu Eğitim-Öğretim faaliyetleri kapsamında 8 mart Dünya kadınlar gününde Prof.Dr.Üstün Dökmen'i misafir etti.

Akademisyen, psikolog, yazar ve televizyon programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen’in
 Altınyıldız İlköğretim Kurumu konferans salonunda’ki konferansında adeta izdiham yaşandı.

Yaklaşık üç saat süren konferansta aile içi iletişim, evlilik ilişkileri, kadına yönelik psikolojik baskı ve anne-baba çocuk arasındaki ilişkiler üzerinde duran Prof. Dr. Üstün Dökmen, esprileri ve verdiği örneklerle Nevşehirlileri hem güldürdü, hem düşündürdü.

“Ailede Etkili ve Kaliteli İletişim” konulu konferansı izlemeye gelenler salonda izdiham yaşanmasına sebep oldu.

Dolaylı iletişim,direkt iletişim empatik iletişim konuları ve doğru iletişimin,toplumda bireyi oluşturmada,ekip olmada ve aile ortaya çıkabilecek iletişim çatışmalarındaki önemi hakkındaki görüşlerini aktaran Dökmen izleyicilerden bol bol alkış aldı.

TÜRK ANNELER SEYYAR KIZILAY MUTFAĞI GİBİ
Konuşmasında çocukların özbakım ve özgüvenli yetiştirilmesinin önemini de anlatan Prof. Dr. Üstün Dökmen, “Çocuk sahibi olmak kolay, çocuğa sahip olmak zor. Çocuklarınızı özbakımı yapabilen, özgüven sahibi kişiler olarak yetiştirin. Türk anneler seyyar Kızılay mutfağı gibi. Değişik ülkelerden turistlerin olduğu bir mekanda eğer elinde dolu tabak kaşıkla bir anne görürseniz o Türk annedir. Köylü çocuk, Avrupalı çocuk kendi başına yiyebiliyor da, şehirli çocuk niye yiyemiyor. Beyninde bir sorun mu var? Çocuklarınıza bazı konularda seçme özgürlüğü verin. Ama her zaman değil. Çocuklarınıza küçük sorumluluklar verin. Onlara kendi istediklerinizi yaptırmayın. Gerekeni yapabilen kişiler olsunlar” dedi.


Program sonunda Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı, Prof. Dr. Üstün Dökmen'e plaket ve günün anısına kilim hediye etti.

Prof. Dr. Üstün Dökmen'de Altınyıldız İlköğretim Kurumu Müdürü Mehmet Eravcı'ya güzel ev sahipliği için teşekkür etti.

FİB Haber Müdürü Fikret Çapacı'ya konferansın değerlendirmesini yapan Dökmen, geç saatte Nevşehir'den ayrıldı.

Prof. Dr. Üstün Dökmen'in FİB TV' ye verdiği özel röportaj bugün saat 20.00 da ana haber bülteninin ardından www.fibhaber.tv'de yayında olacak.