Katar merkezli yayın yapan Arap dünyasının ünlü haber kanalı Al Jazeera, Nevşehir yeraltı kentini ve Kapadokya'yı tanıttı.

DÜNYANIN en önde gelen haber kanallarından biri olan Al Jazeera TV kanalı, Nevşehir’de 2014 yılında keşfedilen dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşimini, milyonlarca izleyicine tanıttı.

Arap ülkelerinde en fazla izlenen TV kanalı olarak da bilinen ve merkezi Katar’da bulunan Al Jazeera TV kanalının Arapça bölümünde görevli muhabir Amer Lafi ve kameraman Murat Sayın’ın derlediği haber, söz konusu televizyonda yayınlandı.

Al Jazeera TV ​Muhabiri Amer Lafi’nin dünyanın en büyük yeraltı şehir yerleşiminin genel değerlendirmesi ile başlayan tanıtımda, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile de yapılan röportaja yer verildi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izni doğrultusunda, Nevşehir Belediyesi’nin öncülüğünde bölgede devam ettirilen arkeolojik araştırma ve temizleme çalışmalarını izleyicilerine aktaran Al Jazeera TV kanalında, bölgedeki çalışmalara katılan uzmanlarla da yapılan görüşmeler ekranlara yansıtıldı.