AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir'in 29 köyüne daha Güneş Elektrik Santrali (GES) yapılacağını müjdeledi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, yaptığı açıklamasında; "Köylerimizin içme kuyularının elektiriği ile ilgili Nevşehir İl Özel İdare tarafından 29 köyümüze daha GES yapılacaktır." dedi.

Milletvekili Açıkgöz açıklamasında; "Köylerimizin içme suyu kuyularının enerji bedelinin en az yüzde 50 sini karşılamak üzere; 2020-2021 Yılı 29 Köyümüze daha Güneş Enerji Santrali Tesisi Yapım İşi Sözleşme Bedeli 5 833 920,00 Ve İşin Sözleşmesi 02.11.2020 Tarihinde İmzalanmış Olup, İşin Haziran Ayının Sonuna Tamamlanması Planlanmaktadır.

29 KÖYÜMÜZE GES...

Bu kapsamda İdaremiz tarafından Merkeze bağlı Basansarnıç, İcik, Güvercinlik ve Özyayla, Acıgöl'e bağlı Ağıllı, Kurugöl ve Karacaören, Avanos'a bağlı Akarca, Göynük, Altıpınar ve Topaklı, Derinkuyu'ya bağlı Doğala, Kuyulutatlar ve Özlüce, Gülşehir'e bağlı Abuşağı, Emmiler, Hacıhalilli, Ovaören, Oğulkaya ve Terlemez, Hacıbektaş'a bağlı Çiğdem, Karaovalar, Büyükburunağıl, Kayaaltı ve Hasanlar ile Ürgüp'e bağlı Şahinefendi, Sarıhıdır, Taşkınpaşa, Mustafapaşa, olmak üzere toplam 29 köyümüze daha Güneş Enerji Santralleri (GES) yapılacaktır.

Daha önce 11 köyümüze (Alacaşar, Balcın, Boğaz, Çardak, Çiftlik, Abdi, İmran, Kalecik, Kanlıca, Karahasanlı ve Karasenir) ges projesi yapılmıştı. Toplamda 40 köyümüze Haziran ayı sonunda yapmış olacağız.hayırlı olsun." dedi.

Yapılması planlanan yerlerin bitiminde GES olmayan diğer köylerimize de en kısa sürede Güneş Enerji Santralleri yapılması planlanmaktadır.

Projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere, Hükümetimize, Bakanlarımıza ve  Sayın Valimiz İnci Sezer Becel'e, Milletvekillerimiz Sayın Mustafa AÇIKGÖZ'e, Sayın Yücel MENEKŞE'ye, İl Başkanımız Mustafa Rauf YANAR'a, İl Genel Meclis Başkanımız Gürbüz DİNÇ'e, İl Genel Meclisi Üyelerimize ve  İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Kamil DURU'ya teşekkür ediyoruz.