AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından belediyelerin sorunlarını çözmek ve projeler geliştirmek adına düzenlenen 'Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantıları'nın 3.'ncüsünü Nevşehir'de gerçekleştirecek.

AK Parti tarafından Belediye başkanlarına bilgi aktarımı ve tecrübe paylaşımı yapılması hedeflenen ve yerel yönetime dair eğitimi de kapsayan "Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı" yaklaşık 500 kişinin katılımı ile Nevşehir'de yapılacak.

Başarılı belediye başkanlarının bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarıyla paylaşacağı bölge toplantısı önümüzdeki hafta 23 - 24 - 25 Ağustos tarihlerinde Ortahisar Ramada Otel'de gerçekleşecek. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz ile AK Parti Milletvekili ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'nin katılacağı toplantı 13 ilden il ve ilçe belediye başkanları, bakan yardımcıları, meclis üyeleri, il genel meclisi, kadın kolları ve gençlik kollarının katılımıyla gerçekleşecek.

Başarılı belediye başkanlarının bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarıyla paylaşacağı bölge toplantısında liderlik, halkla ilişkiler, etkili iletişim, kaynak geliştirme, mevzuat, bütçe ve personel yönetimi alanında uzmanlarca eğitimler verilecek. 

İllerin kendine has sorunlarına ilişkin ilgili Bakanlıkların bakan yardımcıları ve ilgili kurumların genel müdürleri bu bölge toplantılarına davet edilecek. Toplantılarda, şehirlerin sorunları dinlenecek, belediyelerin talepleri dikkate alınacak. Bu toplantılarda Bakan Yardımcıları ve bürokratlarla belediye başkanlarının kaynaşması hedefleniyor.