Özkonak Sevdalıları Platformu üyeleri tarafından Özkonak'ta Doğa Katliamına Dur Diyelim! ismiyle change.org sitesinde kampanya başlatıldı.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasındaki Maksut Ziyaret Dağ’ında başlatılacak maden arama çalışmalarına karşı çıkan vatandaşlar tek yürek oldu.

Ne Avanos halkı, ne Özkonak halkı, ne Göynük halkı, ne Gülşehir halkı asla müsade etmeyecektir. 

Özkonak Sevdalıları Platformu Başkanı Mahmut Özdemir konuyla alakalı yazılı açıklamada bulunarak ;

Nevşehir ili, Avanos ilçesi Özkonak beldesi sakinleri olarak, son zamanlarda almış olduğumuz habere istinaden; beldemizin güneyinde yer alan, Ziraat Dağı (halk arasında Mavsut Mevkii) olarak bilinen bölgede, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nca altın arama için ruhsat verildiğini ve ruhsatı alan firmanın çalışmalara başladığını öğrendik.

Yukarıda belirtmiş olduğumuz konu, Özkonakımızın geleceği için son derece mağdur ve tahrip edici potansiyel taşımaktadır. Yetkililerden isteğimiz ise bu mağduriyetimizi durdurmalarıdır.

Zor günlerden geçtiğimiz bu pandemi döneminde, tarım ve ziraatın ne kadar önemli olduğu anlaşılmıştır. Bu çerçevede insanları yüzyıllardır yaşadıkları köylerinden göç ettirmeye zorlamak anlaşılır ve kabul edilebilir bir durum değildir.

Yetkililerden Özkonaklılar için hayati önem taşıyan bu bölgede tarım, içme suyu ve en önemlisi doğamızın yok edilmemesi için altın arama çalışmalarının durdurulmasını talep ediyoruz.

Bu kapsamda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'na, Nevşehir Valiliği'ne, Özkonak Belediyesi'ne ve Nevşehir Belediyesi'ne sesimizi duyurabilmemiz için tüm Özkonaklıları ve çevremizi/doğamızı seven herkesi bu kampanyayı imzalamaya davet ediyoruz..." ifadelerine yer verdi.

.................................

Başkan Macit: 'Takipçisiyiz...'
Konu hakkında Özkonak Belediye Başkanı Abdülkadir Macit yaptığı açıklamasında; "Maksut Ziyaret Dağ’ında Maden Arama Şirketinin Yapmış Olduğu Çalışma İle İlgili Şuanda Özkonak Belediyesi Olarak Çalışmanın Takipçisiyiz. Özkonağımıza Zarar Gelecek Hiçbir İşin Yanında Olmadığımız Gibi Karşısında Olacağımızıda Belirtiriz. Saygılarımla." dedi.

Foto:Mustafa Taşkın