Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Doğa Tohumculuk A.Ş.yi ziyaret etti. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'yi ziyaretlerinde Doğa Tohumculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan karşıladı.

Bakan Pakdemirli'ye, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, AK Parti Nevşehir belediye Başkan Adayı Rasim Arı ve partililer eşlik ettiler.

Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan’ın ev sahipliğinde yapılan gezide, Bakan Pakdemirli Doğa Tohumculuk’un doku kültürü tesisleri, yer altı depoları ve fabrikayı ziyaret etti.

Yakup Karahan daha sonra firma bünyesinde faaliyet gösteren  Doğa Frozen Food Dondurulmuş Parmak Patates Fabrikasını gezdirdi. Karahan, Bakan Pakdemirli'ye; patates kabul ve kalite analizleri, ön yıkama ve taşlama, soyum, seçme ve kesme, eleme ve haşlama, kurutma, ön kızartma, soğutma ve şok dondurma ile paketleme işlemlerinin yapıldığı fabrika hakkında bilgi verdi.

Türkiye’nin ilk yerli tohum üretim firması olduklarını belirten Yakup Karahan, patates tohumu ithal eden ülkemizin bu ihtiyacını karşılamak içinde firma bünyesinde kurdukları Modern Doku Kültürü Laboratuvarlarında tohum üretimi ile dışa bağımlı olmadan ‘Tohum - Tarımsal Üretim ve Sanayi’ zincirinin tüm aşamalarını kendilerinin gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Başarılı çalışmalarından dolayı Doğa Tohumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Karahan’a teşekkür eden Bakan Pakdemirli bakanlık bürokratlarına talimat vererek "Nevşehir ile ilgili her türlü projelere destek olalım.” açıklamasında bulundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehir’imizin tarım faaliyetlerini birlikte geliştirmek ve istişarelerde bulunmak için şehrimize teşrif eden TC. Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve ve AK teşkilatımızla birlikte Doğa Tohumculuk‘u ziyaret ettik. “Bölgesel marka ürünlerimizle yerelden kalkınma modeli için çalışmalarımız devam ediyor. Gelişen ve büyüyen Sevdamız Nevşehir için hep birlikte çalışıyoruz. Kazanan yine Nevşehir olacak.” dedi.