Kırmızı Beyazlılar, 3. Lig 3. Grup Play Off Yarı Final karşılaşmasında Antalya'da karşı karşıya geldiği Pazarspor'a uzatma dakikalarının son saniyelerinde 90+6'da yediği şansız golle 2-1 mağlup olarak elendi. Maçın önüne geçen hiç şüphesiz yanlış ve Nevşehir Belediyespor aleyine verilen kararları ile karşılaşmanın hakemi oldu.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, 3. Lig 3. Grup Play Off Yarı Final karşılaşmasında 2-1 biten Pazarspor maçı sonrası hakemlere ver yansın ederek, haklarını helal etmeyeceklerini söyledi.

Başkan Arı açıklamasında; "Hepinizden özür diliyoruz. Gerçekten kaybetmeyi hiç düşünmüyoduk. İnanmıştık, çok çalıştık ve takımı çok iyi hazırlanmıştık. Üzerimize düşen ne varsa herşeyi yaptık, futbolcu kardeşlerimizde yaptı. Ama eğer bir sorumluluk varsa bu sorumluluk şahsıma aittir. O yüzden hepinizden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin. Bu şehire Şampiyonluk yakışırdı ve Şampiyon olarak şehrimize dönmeyi istiyorduk ama olmadı. Ama buradan Fedarasyona sesleniyorum. Hakemlerin başındakilere sesleniyorum. 300 bin nüfuslu bir şehrin kaderiyle oynadınız... 

“Mağdur edebiyatı yapmayı sevmem” diyen Başkan Arı, Biz kimsenin hakkını alın bize verin, demiyoruz. Hakemler hep adil olsunlar, dedik başka bir şey demedik. Ama hakemin gözünün önünde olan biteni görmemesini ancak art niyet yada bir kast olarak tanımlanabilir. Yediğimiz gol öncesi hem faul var hem ofsayt var. Kırmızı kartda faul bile yok. Bugün bir şehrin kaderi ile oynadılar. Nevşehirliler olarak hakkımızı gasp eden hakemlere hakkımızı helal etmiyoruz. Nevşehir Belediyespor’un hakkını yiyen hakemlere haram olsun” dedi.

Eğer biraz vicdan sahibiysen çıkar özür dilersin ama hakem senin peşini bırakmayacağız. Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız ve bu şehrin kaderiyle oynatmayacağız. Sanada hakkımızı helal etmiyoruz. 

Şampiyon olmayı çok istiyorduk olmadı. Artık önümüze bakacağız.

İşte Belediye Başkanı Rasim Arı'nın maçı katleden hakem için yaptığı o sert açıklamaları;