Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç Köyü, borcu nedeniyle içme suyu şebekesinin elektriği kesilince, susuz kaldı. Aynı şebekeye bağlı olan köy camisi ve kahveye de su verilemiyor.  Geçimi büyük oranda hayvancılık olan köy halkı hazırlıksız yakalandığı bu olay karşısında özellikle hayvanlarının susuz kalması köylüyü perişan etti.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı Topaç Köyü, mevcutta bulunan iki içme suyu kuyusunun birikmiş 38 bin 000 TL. elektrik borcu nedeniyle MEDAŞ köy içme suyu kuyularını mühürledi. 

Köy içme suyu kuyularının mühürlenmesindeki en büyük sebebin içme suyu borcunu ödemeyenlerin olduğu öne sürülüyor. Ama köy hoparlöründen içme suyu ödemeyenlerin toplam da sadece 40 kişi olması bahse geçen borç meblağının ancak 5'te 1'ni karşılamasıda kafaları karıştırıyor.

Köylüler, 2 gündür içme ve kullanma suyu ihtiyacını çevre köylerden taşıdıkları suyla karşılıyor.

Köyde huzursuzluk hat safhada ...

Köyde bulunan 2 içme kuyusu tesisinin biriken elektrik faturası nedeniyle enerji firması yetkilileri tesisi mühürleyerek elektrik kullanımını engelledi. 270 haneli köyde kış günü yaşanan su sıkıntısı köylüleri çileden çıkardı. Köylüler, bu durumdan çok rahatsız olduklarını, banyo, temizlik, yemek gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını, hayvanlarını sulayamadıklarını söylediler. 

Elektrik borcu Topaç köyünü susuz bıraktı...

Topaç köyü sakinleri ise mağduriyetlerini bakın nasıl ifade ediyorlar; Köyümüz susuzluktan kırılıyor. Taşıma suyla nereye kadar idare edeceğiz bilemiyorum. Yaşlılarımız var onlar kış günü ne yapsınlar. Susuzluktan günlük temizlik ihtiyacımızı bile zor giderir olduk. Hayvanlarımız var onların ihtiyaçlarını gidermek için büyük mağduriyet yaşıyoruz. Köylü zaten zar zor geçimini sağlamasına rağmen, üzerine düşeni yapıp, borcun ödenmesi için para topluyor. Ancak, bu meblağ bu borcu ödemeye yetmez” dedi.