Engelli bir okuyucumuz FİB Haber Whatsapp ihbar hattına gönderdiği yazısında Belediye Başkanı Rasim Arı'ya seslenerek bizide unutma başkanım diyerek taleplerini şu sözlerle ifade etti;

"Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı Beyfendi, Nevşehir Belediyesi önünden başlayan ve Lale Caddesi ile Forum Kapadokya AVM’nin bulunduğu Mustafa Parmaksız Caddesi arasındaki yolun sıcak asfalt yapılması için çalışmalar başlatılacağını açıklamış ve Nevşehir Belediyesi ile Ziraaat Bankası arasında bulunun bölümün altyapısını tamamlamıştı. 

Başkanımız, önce alt yapı, sonrasında da asfalt ve kaldırımlar yenilecek diye açıklama yapmıştı. 

Bildiğiniz gibi şehrimizde bulunan kaldırımlar ve ana yollar arası engelli geçişleri engelliler için biraz düzenlenmeye çalışılmış olsa da halen avrupa standartlarına getirilemedi, yüksek kaldırımların seviyesi düşürülmediği için rampaların eğimi olması gerekenden fazla olması sebebiyle iniş çıkışlar engelliler için zor olmaktadır, ayrıca Valilik önünden Migrosa kadar uzanan ana yolların orta refüjündeki engelli geçişleri de tamamen parçalanmış dökülmüş durumda ve maalesef geçişler engelliler açısından imkansız hale gelmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından şehir içi yolcu taşımacılığında da engellerin kaldırılması için ilgili kanun çıkarılmış ancak şehrimizde de maalesef halk otobüsleri engellilere uygun hale getirilmemiştir. Nevşehir Devlet hastanesine yada şehrin herhangi bir bölgesine gitmek istediğimizde otobüslerde engelli rampası olmadığı için toplu taşıma araçlarını kullanamıyor ve mağdur oluyoruz. Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan tüm otobüslerin de biz engellilere uygun şekilde dizayn edilerek otomatik rampa sisteminin yapılmasını talep ediyoruz.

Bakın aşağıya Avrupa ülkelerinde ki kaldırımlardan birkaç resim ekliyorum, bir de ülkemizde ki güzel şehirlerimizden biri olan Rize Belediyesinin yapmış olduğu engelli rampalarını ve yaya geçişlerini ekliyorum. Rize belediyesi bu konuda avrupa standartlarında bir çalışma yapmış engelli rampalarını engellilerin rahatça geçiş yapabileceği şekilde şehirdeki tüm kaldırımlara uygulamış hatta rampaların olduğu yerde su kanalları varsa bu bölümleri kanalların üzerine metal kapak yaparak engelli aracının tekerinin kanala takılmamasını ve rahat geçiş yapabilmesini sağlamış.

Güzel şehrimizin de kaldırımları ve yolları  engellilere uygun şekilde yapılamaz mı?

Siz sayın Fib Haber Yetkilileri aracılığıyla, Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Rasim Arı Beyefendiden isteğimiz, şehrimize bundan sonra yapılacak olan tüm yol ve kaldırım çalışmalarında, kaldırımların Avrupa standartlarına getirilmesi engellilere uygun geçişlerin yapılması ve yapacağı hizmetlerde biz engellileri unutmamalarıdır. Rasim Başkanımızdan bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyor şimdiden kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.