Nevşehir'de yollara çift taraflı park edilmesi, il merkezinde araçla seyretmeyi adeta çile haline getirdi.

Şehir merkezindeki Lale Caddesi, Nar Caddesi, Atatürk bulvarı, Milli İrade Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi İmam Hatip Lisesi mevkii, 2000 Evler Zübeyde Hanım Caddesi, Telekom önü başta olmak üzere vatandaşların ve esnafın araçlarını uzun süreli yollara ve yolun her iki tarafına parketmelerinden şikayetçi Nevşehirli vatandaşlar isyan etti.

Fibhaber.com'a konuşan vatandaşlar: "Eskiden Nevşehir'de yolların her iki tarafına park edilmesine izin verilmez idi. Şu anda malesef çoğu yolda çift taraflı parklardan dolayı yollar geçilmez oldu. Özellikle şehir merkezindeki sokak ve caddelerin dar olmasına rağmen yapılan çift taraflı parklar çekilmez bir hal aldı. Karşıdan bir araba geldiğinde diğeri geri geri giderek yolu açmak zorunda kalıyor. Kaldırımlarda yaya, yollarda araçla gidemez olduk." ifadelerini kullandılar.

Vatandaş Emniyetten tedbir, belediyeden çözüm bekliyor...

İşte en son Nevşehir Ragıp Üner Caddesi Necdet Ersan Parkı yanındaki ara yolda araçların karşılıklı park edilmesi, sürücüleri çileden çıkarttı. Dar yoldan geçmekte zorlanan sürücüler, park edilen araçların sahiplerine tepki gösterdi.

ww.fibhaber.com Whatsapp ihbar hattımıza çektiği fotoğrafları gönderen durumdan muztarip Nevşehirli bir vatandaşımız da yaşadıklarını şu sözlerle anlatıyor;   "Selamün aleyküm, FİB Haber hayırlı çalışmalar. Geçtiğimiz gün akşam iş çıkışı eve gitmek için kestirme olur düşüncesi ile Necdet Ersan parkının ara sokağından arabamızla geçelim istedik ama inanın bir saatte ancak evimize gelebildik. Herkes kenara park etmiş, kontrol yok arabayı bırakan gitmiş. Zaten dar sokakta çift taraflı park edilince ancak bir araba geçişlik yer kalıyor ve diğer arabalar sürekli onu bekliyor denetim yok. Görselini de size atıyorum. Ve duyarlı vatandaş olarak sizden ricam, Nevşehir'in sesi gözü kulağı olarak bunu haber yaparsanız eminim bu konuda bir adım atılı ve çözüm üretilir. Şimdiden FİB Haber'e selam ve sevgilerimi sunuyorum." diyor.