ALMANYA’NIN Hessen Eyaleti’nde 19 Ocak’ta başlayan ve 19 Şubat tarihinde sona eren Ticaret ve Sanayi Odası ( IHK) seçimlerinde kazananlar belli oldu.

Başta İHK Merkezi Darmstadt olmak üzere Hessen Eyaleti’ndeki çeşitli kentlerde 50’ye yakın Türk ve Türk kökenli adayların katıldığı seçimde Darmstadt – Gross Gerau Bölgesinden Türk İşadamı Mehmet Kocagöl ile Main-Kinzig Bölgesinden aynı zamanda son dönem Main Kinzig Bölgesi IHK Başkan Yardımcısı olan Nevşehirli değerli iş adamı hemşehrimiz Salih Taşdirek seçildiler.

Bir çok Türk işverenin de yönetime girmek için aday olduğu Hessen Eyaleti’ndeki Meclis’e  8 IHK Bölgesinde sadece 2 Türk’ün seçilmesi sevindirdiği olduğu kadar düşündürdü.

Hanau IHK’da son dönemde de Başkan Yardımcısıydı

Hanau’da beş yıldan beri Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Nevşehirli hemşehrimiz Salih Taşdirek, sahibi olduğu anahtar, kilit, akıllı anahtar sistemi, elektronik kilit, kartlı giriş ve güvenlik sistemleri alanında faaliyet gösteren Erbacher-Kolb firmasına 1989 yılında girdiği ve firmada 14 yıl işçi olarak çalıştığını, bu süre içerisinde Erbacher-Kolb’a kendi firmasıymış gibi büyük bir özenle emek harcadığını söyledi.

Salih Taşdirek, 85 yıllık firmanın ekonomik sıkıntıya girmesinin ardından 2003′te Alman sahibinden satın alarak şirketin patronu oldu.

İnşaat sektöründe 10 Numara.            

Rüsselsheim ‘da İnşaat Sektöründe faaliyet gösteren Kocagöl Şirketler Grubu Patronu Mehmet Kocagöl, Hessen Türk Toplumu’na hizmet veren sivil toplum kuruluşlarında başarılı çalışmaları ve kamu yararına gördüğü çok sayıda projeye destekleriyle de tanınmakta.

Alman ve Türk İşverenler Camiası’nda  “10 Numara“ olarak tanınan Türk İşadamı  Kocagöl, Gross Gerau çevresindeki Türk İşverenlerin haklarını Darmstadt Sanayi ve Ticaret Odası’nda en iyi şekilde temsil edeceğini ifade ederek ,”Almanya’da ve özellikle Hessen Eyaleti ekonomik ve ticari hayatına daha fazla katkıda bulunmak ve başta Gross Gerau Bölgesindeki Türk ve Türk kökenli şirketlerimizin Darmstadt Sanayi ve Ticaret Odası Meclisi’nde haklarını koruyup savunacağım. Bu sorumluluğu bize yükleyen tüm Alman şirketlerine ve bir an olsun bizi yalnız bırakmayan Sivil Toplum Örgütlerine teşekkür ederim” dedi.

Haber: İsa DEVEÇEKEN/A. SAĞLAM/ RÜSSELSHEİM- 

Salih Taşdirek Kimdir ? Aslen Nevşehir'in merkez ilçeye bağlı Çat kasabası nüfusuna kayıtlı olan 1962 doğumlu Salih Taşdirek, 35 Yıldır Almanya'da yaşamaktadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Taşdirek, 1871 yılında kurulan Almanya Sanayi ve Ticaret Odası'nda IHK Main-Kinzig-Kreis (Hanau – Gelnhausen – Schlüchtern) Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olup,  Aynı zamanda Yabancılar Meclis Başkanlığı görevinide yürütmektedir. Başarılı Faaliyetlerinden dolayı Almanya'da Valilik ve Bakanlık nezdinde 2 tane özel Başarı ve Onur Ödülü almıştır. Taşdirek hala hazırda Almanya'nın Frankfurt kentinde Anahtar, kilit ve güvenlik sistemleri üzerine faaliyet gösteren ERBACHER + KOLB GMBH şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı'dır.