Yaklaşık dokuz yıldır Nevşehir il müftüsü olarak görev yaparken tayininin çıkması sebebi ile Diyanet İşleri Başkanlığına başkanlık müftüsü olarak atanan Müftü Yakup Öztürk Nevşehir’e veda etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyularak müftülük hizmet binası önünde gerçekleştirilen uğurlama törenine il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve eşleri, Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi Yönetim Kurulu Heyeti, daire personeli, il ve ilçelerde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticilerinin yanı sıraemekli din görevlileri katıldı.

Bize bir amir gibi değil abi gibi davrandı…

İmam-hatip ve müezzin-kayyımları temsilen konuşan ve programın sunuculuğunu yapan Sulusaray Kasabası Sultan Alaaddin Camii İmam Hatibi Hamdi Öz, “Hocamız dokuz seneden beri ilimize unutulmaz hizmetler yaptı. En büyük şahidi şu önünde uğurlama merasimi yaptığımız müftülük hizmet binasıdır. Ben 35 yıllık görevliyim bu bizim hayalimizdi.” dedi.

Birlik beraberlik içinde çok güzel hizmetler ürettik…

Diyanet-Sen Ahmet Aydemir,dokuz yıldan beri hocamızla birlikte görev yapıyoruz. Bize bir amir gibi değil abi gibi davrandı. Bizlerin önünü açtı. Bu sayede, birlik beraberlik içinde çok güzel hizmetler ürettik. Sendika temsilcisi olarak arkadaşlarım ve şahsım adına hocamıza teşekkür ediyor, bundan sonraki görevinde ve hayatında başarılar diliyorum. dedi.

Biz ondan razıydık Allah da razı olsun…

Din birsen başkanı Tarık Sarıkaya, “Hocamız her konuda bize yardımcı olurdu, her sıkıldığımızda, herhangi bir sorunumuzda yanına girdiğimizde mutlaka kabul eder, teskin eder, teselli eder ve uğurlardı. Biz ondan razıydık Allah da ondan razı olsun. dedi.

Bizlere amirlik değil rehberlik yaptı...

İlçe müftüleri adına bir konuşma yapan Ürgüp Müftüsü Abdül Muhammed Çınar, “Ben hocamla yedi yıldır birlikte çalışıyorum. Bizlere çok şeyler öğretti, ondan çok şeyler öğrendik, bizlere amirlik değil rehberlik yaptı, kapısı her zaman açıktı, her faaliyetimizde Ürgüp’te yanımızda yer aldı bellide her köyümüze gitmiştir. Sanırım diğer ilçeler de böyledir. Biz kendisine müteşekkiriz. Bundan sonraki hayatında da başarılar diliyoruz.” dedi.

İlimize çok emeği geçti, çok hizmetleri oldu…

Türkiye Diyanet Vakfı Nevşehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Emin Elmacı, “Nevşehirli olarak İl Müftümüz Yakup Öztürk’e teşekkür ediyorum. İlimize çok emeği geçti, çok hizmetleri oldu. Şu iki binanın yapımı için çok gayret etti ve başardı. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Hocamız bir buyrukçu amir gibi değil, bir munis abi gibi bizlere rehber oldu…

Uzman Vaiz Uğur Kuru, “Hocamız bir buyrukçu amir gibi değil, bir munis abi gibi bizlere rehber oldu. Biz hocamızdan memnunuz, Allah kendisinden razı olsun.” dedi.

İyi bir amirin yanında çalışmak iyi bir şanstır…

Müftü yardımcısı ve müftü Vekili Ahmet Özvarinli, “İyi bir amirin yanında çalışmak iyi bir şanstır, biz bu şanslı insanlardanız,sizlerde şanslı birer personelsiniz. dedi.

Çalıştığımız kısa süre içerisinde hocamızdan çok istifade ettik…

Müftü yardımcısı Ali Bingül, “çalıştığımız kısa süre içerisinde hocamızdan çok istifade ettik, çok uyumlu çalıştık, kendisine teşekkür ediyor, bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Hocamızın hep iyiliğini gördük…

Son olarak konuşan Müftü yardımcısı Nurcan Solak,“Biz hocamızdan iyilikten başka bir şey görmedik. Kendisine teşekkür ediyor,yeni görevi hayırlı olsun diyorum.”dedi.

Din kardeşi olarak sevgimiz ve saygımız baki olacak, birbirimizi unutmayacağız…

Son olarakveda konuşması yapan Müftü Öztürk, “mahalle imamlığından öğretmenliğe oradan ilçe müftülüğü, yurt dışı görevi, İhtisas Eğitim Merkezi müdürlüğü ve il müftülüğü gibi nice şerefli görevleri bana nasip eden Allah’a hamd ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftülüğüne naklen atanmam nedeniyle bu veda programını düzenleyen siz değerli dostlarıma, bu virüs salgını döneminde zahmet edip buraya kadar teşrif eden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bu bir vefa örneğidir. Asıl dostluk bundan sonra başlar. Makamlar, mevkiler hep geçicidir. İnsanlık ve kardeşlik bakidir. Şu anda bizim aramızda amirlik memurluk ilişkisi bitmiştir. Ama bir din kardeşi olarak sevgimiz ve saygımız baki olacak, birbirimizi unutmayacağız. Ankara’ya ve dönüp dolaşıp geleceğimiz Kayseri’ye her zaman beklerim. Birlikte çalıştığımız sürede kimseyi incitmemeye kırmamaya özen gösterdim, ama insanız bilmeyerek istemeyerek kırmışlığım olabilir, bu anlamda hepinizden helallik istiyorum. Hakkınızı helal eyleyin, benden yana varsa helal olsun. Bu arada görev yaptığım süre içerisinde bizlere her zaman destek olan bizleri ve şehrimizi iki defa yüksek heyetiyle birlikte şereflendiren Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı üst düzey yöneticilerine teşekkürü bir borç biliyorum. Yine Nevşehir’de her zaman, her dini etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan, yanımızda olan ve destek veren Sn. Valimiz İlhami Aktaş başta olmak üzere paydaş kurum ve kuruluş amirlerine, STK temsilcilerine ve hayırsever halkımıza teşekkür ediyor, arzı veda ediyorum.” dedi.

Din görevlisi Hamdi Öz, Buradan çok müftü geldi geçti hiç birisi böyle ayrılmadı. Hocam bu gurur size yeter, dedi.

Konuşmaların ardından ilçe müftüleri adına Abdul Muhammet Çınar, sendika temsilcileri Tarık Sarıkaya ve Ahmet Aydemir, din görevlileri adına emekli İmam-Hatip Mustafa Eken’in hediye takdiminin ardından çekilenhatıra fotoğrafı ile program sona erdi.

İl Müftümüz yeni Başkanlık Müftüsü Yakup Öztürk’e, bıraktığı iyi intibadan dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz.