Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, işsizlikle mücadele konusunda yeni nesil çözümlerle özellikle dezavantajlı grupların istihdama kazandırılması için çalışıyor. Bu çerçevede Nevşehir’de bu gün faaliyete geçen İş Kulübü bünyesinde kişiye özel çözüm modelleri ile ücretsiz olarak dezavantajlı gruplara destek veriyor.

Nevşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Arif Sıddık BARATA, “ kurumumuz tarafından işsizlik mücadele çerçevesinde yeni nesil çözümler üretilmektedir. Özellikle dezavantajlı grupların istihdama kazandırılmasına büyük önem arz etmektedir. İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyete geçirilen İş Kulübü ile son dönemlerde iş gücü piyasasında etkinliğini artırmak, özellikle dezavantajlı grupların istihdama katılması amacıyla kadınların, engellilerin, iş gücü piyasasından uzak kalmış vatandaşların, gençlerin işe girişlerinin önündeki engelleri kaldırmak üzere kişiye özgü çözüm modelleri geliştirdiklerini ifade etti.”

BARATA son olarak “İş Kulübünün ilimize kazandırılması noktasında önemli katkıları olan başta Sayın Valimiz İlhami AKTAŞ olmak üzere Millet Vekillerimize ve Genel Müdürümüz Sayın Cafer UZUNKAYA’ya teşekkür ediyorum dedi  ” DEDİ.