Nevşehir'in Avanos İlçesi Zelve Ören yeri alanında kayalıklarda mahsur kalan turist, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kurtarıldı. 

Edinilen bililere göre, Peri bacalarında mahsur kalan uzak doğulu turisti Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarıldı.

Peri bacalarında mahsur kalan turist Nevşehir AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı ...

İşte o anlar kameraya böyle yansıdı. Videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

Konu hakkında Nevşehir AFAD'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; İlimiz Avanos İlçesi Zelve Ören yeri alanında yabancı uyruklu bir turistin kayalıklarda mahsur kaldığı bilgisi üzerine 5 Arama Kurtarma Teknisyeni 2 arama kurtarma aracı ile birlikte olay yerine sevk edilmiştir.
Zelve Ören yeri alanında yaklaşık 12 metre yüksekliğindeki kayalık alanda turistin yeri tespit edilmiş olup, öncelikli olarak turistin bulunduğu alana yaya olarak ulaşılmaya çalışılmış, havanın kararması ve yoğun kar yağışı ile birlikte alanın kaygan hal alması kurtarma ekiplerimizin müdahale şansını ortadan kaldırmıştır. Bunun üzerine araçlarımızda bulunan merdivenlerin birbirine eklenerek sağlamlaştırılması suretiyle gerekli yükseklik sağlanmış bir personelimizin nezaretinde yabancı uyruklu vatandaş bulunduğu alandan indirilerek geçici ikamet ettiği Göreme kasabasına ulaştırılmıştır.

FİB Haber Merkezi olarak Nevşehir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tebrik ediyoruz.