Nevşehir Kalesi Ve Etrafı ‘Kentsel Yenileme Alanı’ İlan edilmesinin ardından Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın bu karara tepki gösteren açıklamasına cevap gecikmedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın "Nevşehir'de tarih ve kültür yağması için altyapı oluşturuluyor" şeklindeki açıklamasına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'den "kapak" gibi bir cevap geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan'ın yaptığı açıklamaları "Her şeye karşı ve ‘istemezük’ zihniyeti yine iş başında..." sözleri ile eleştiren Milletvekili Açıkgöz; "Mimarlar Odası Ankara Şubesi karşı olduğunu açıklasa da kültürel ve tarihi mirasımızı biz herkesten çok koruruz." dedi.

Açıkgöz, "Mimarlar Odasının yaptığı bu talihsiz açıklamanın aksine, Nevşehir kalesi ve çevresini kapsayan alanın yenileme alanı olarak belirlenmesi hakkında alınan bu karar ile “Nevşehir Kalesi ve etrafının korunarak bölge ve turizme kazandırılması yolunda önemli bir adım atıldı.” dedi.

Açıkgöz: "Projemizin sonuna kadar arkasındayız!"

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sosyal medyadaki paylaşımında; "Mimarlar Odası Ankara Şubesi karşı olduğunu açıklasa da kültürel ve tarihi mirasımızı biz herkesten çok koruruz. Her şeye karşı ve ‘istemezük’ zihniyeti yine iş başında... Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı ile bölgemizi koruyarak, tanıtacak projemizin sonuna kadar arkasındayız!" ifadelerine yer verdi.

Açıkgöz'ün bu açıklaması ile Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin Nevşehir Kalesi hakkında yeni bir polemik oluşturma çabasıda başlamadan bitti şeklinde yorumlandı.