BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici Nevşehir Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Bilgili’ye destek olmak için Nevşehir’e geldi. 

BBP Genel Başkanı Destici BBP il binasında İl Başkanı Yılmaz Osman, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bıyık ve Belediye Başkan Adayı Av. Ahmet Bilgili ile bir süre görüştü. Daha sonra Destici parti binası çıkışında ülkenin gündemine dair çeşitli konulara değinerek basın açıklaması yaptı.

Destici yaptığı açıklamada, “31 Mart, Türkiye'nin maruz bırakılmaya çalışıldığı ekonomik manipülasyonlara, döviz tehditlerine ve küresel odaklı tüm baskılara en sert şekilde vereceği cevap olacaktır. 31 Mart bir milattır, bir eşiktir, devletimizin bekası ve bu toprakların tüm değerlerinin korunması adına yapılacak önemli bir sınavdır.” Dedi. 

Destici Nevşehir’de konuştu, “Bu gizli bir tezgâhtır”

Destici siyasi bölücülük üzerinde de durarak, “Buradan tüm siyasi partilerimize, özellikle de bölücü siyasi partilerle örtülü iş birliği yapanlara sesleniyorum. Bu işten vazgeçin. Bu gizli bir tezgahtır. Bunlarla hiçbir yerde gizli ya da açık iş birliğine girmeyin.  Girdiyseniz de bundan vazgeçin. Bizim Kürt kardeşlerimizle problemimiz yok. Kürtler bizim kardeşimiz. Problemimiz teröristlerle, PKK'yla ve onların siyasi uzantılarıyladır. Bu sadece bizim sorunumuz olmamalıdır. Bu ülkemizdeki bölünmeye karşı olan herkesin sorunu olmalıdır. Hangi düşünce, siyasi görüşten olursa olsun ortak sorunumuz, teröristler, PKK ve onların siyasi uzantıları olmalıdır.” Dedi.

Destici 200 bin ton patates ithalatında gümrük vergisi alınmayacağı konusunda da durarak, “Türkiye tarımda ithalatı hak etmiyor. İthalat uygulamalarını doğru bulmuyorum. Patates ithalatı uygulamasının durdurulmasını istiyorum. Üreticilere büyük darbe vuracaktır. Her sıkışıldığında gümrüksüz, vergisiz ithalatın kapısı açılırsa patateste, soğanda, zeytinde, buğdayda üretici kaçar.”Dedi.

Destici, Doğu ve Güneydoğu Anadolu da aday çıkarmadıklarından da söz ederek, Bizim güçlü olduğumuz yerlerde de bizim adaylarımızın desteklenmesini talep ettik. Ama maalesef BBP dışındaki siyasi partilerin bu hassasiyeti taşımadığını gördük. Sözde duyduk ama uygulamada görmedik. Birtakım çekilmeler, aday göstermemeler oldu ama bunlar ittifaklar aracılığıyla 'Sen orada göster, ben burada göstereyim' anlayışı ile oldu. BBP ise pazarlık içerisine girmeden sırf milletin ve devletin bekasını gözeterek 'siyasi bölücüler bu ülkede güç ve meşruiyet kazanmasın' düşüncesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da aday göstermedik" dedi.

BBP Genel Başkanı Destici Nevşehir’den Merkeze bağlı Nar beldesine hareket etti. Burada kahvede oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra seçim çalışmalarında bulunmak üzere Niğde ili Kiledere beldesine hareket etti.

Haber:Osman Aytekin