Nevşehir’i Türkiye Voleybol Federasyonu 1. Ligi’nde temsil edecek olan Nevşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, hazırlık maçında Sultanlar Ligi ekiplerinden Beşiktaş ile karşılaştı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, MHP Nevşehir İl Başkanı İlhan Kaya, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Beşiktaş Voleybol Şube Başkanı Aziz Kalaoğlu, Nevşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Esat Özaltın, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı İbrahim Yüzer, Belediye Başkan Yardımcıları, Nevşehir Belediyespor Futbol Takımı Teknik Direktörü Özcan Kızıltan’ın da izlediği müsabakaya Nevşehirli sporseverler büyük ilgi gösterdi.

Müsabaka öncesinde her iki takımada başarılar dileyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Biz bu şehre geldiğimiz ilk günden itibaren söylemiş olduğumuz tek bir şey var. Bu şehri sporun, kültürün ve sanatın mutlaka başkenti yapacağız. Şehrimizle sporla, kültürle ve sanatla birleştirecek ve bütünleştirecek bu manada bütün faaliyetleri icra edeceğiz. Hamdolsun her geçen gün bu tür faaliyetleri sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşte bugünde o günlerden bir tanesi. Nevşehir’imizin bir tane voleybol takımı olsun istemiştik ve o kapsamda Nevşehir Belediyesi olarak bir voleybol takımı kurduk. Gerçekten ligi forse edecek ve ligde ses getirecek bir takım kurduk. O takımımızın hazırlık maçındayız. Geçen hafta Samsun ile oynadık ve 3-0’lık bir galibiyetle salondan ayrıldık. Bugünde ülkemizin köklü kulüplerinden Beşiktaş’ı şehrimizde ağırlıyoruz.  Şehrin ilgisini, heyecanını, şehirdeki spor farkındalığına hep birlikte şahitlik ediyoruz” dedi.

Nevşehir Belediyespor : 1 Beşiktaş : 3

Salon: Damat İbrahim Paşa Spor Salonu

Hakemler: Menderes Pamuk, Alper Arıkan

Nevşehir Belediyespor: Cansın Şuzgun, Ceyda Kaya, Merve İzbilir, Alara Beşok, Havva Uzun, Deniz Hakyemez (Şevval Boylu, Elif Burcu, Buse Dağdeviren, Selin Yurtsever, Selen Kafadar, Gülay Gerçek)

Beşiktaş: Merve Dalbeler, Arelya Karasoy, Mislina Kılıç, Tuğçe Ersan, Fatma Beyaz, Dilara Bilge (Fulden Ural, Su Zent, Ece Erol, Büşra Kılıçlı, İrem Çor, Ceyda Aktaş)

Setler: 17-25, 27-25, 15-25,23-25

Süre: 101 dakika (17, 30, 22, 32)

Mustafa Ferveren