NEVŞEHİR/FİB Haber- Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabasında ziraat alanında çıkan büyük çaplı yangında 80 dönüm arazi ve çok sayıda ağaç küle döndü.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz gün Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çat kasabası Kepez - Ağaçpınar mevkiinde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yaklaşık 100 dönümlük araziye yayıldı. 

Nar, Çat ve Nevşehir Belediyeleri ortak çalışmasıyla söndürüldü....

Dumanları fark eden vatandaşların haber vermesi ile olay yerine Nar, Çat ve Nevşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangına güçlükle müdahale eden ekipler, gece geç saatlere kadar süren çalışmalar sonucu yangını kontrol altına alarak büyük uğraşılar sonrası söndürdü.

Çıkan yangında yaklaşık 80 dönüm alan zarar gördü. Bazı bağevlerininde zarar gördüğü yangında çok sayıda ağaç kül oldu. Yine çok sayıda böcek kuş ve kaplumbağalar telef oldu. 

Bölgede görev yapan itfaiye ekiplerinin rüzgar ve yoğun duman nedeniyle görevlerini zor şartlarda sürdürdüğü belirtildi. Ayrıca müdahele etmekte zorluk çekilen sarp ve engebeli arazide için için alevlenme gözlemlendiği ve rüzgarın yeniden etkili olması durumunda yeniden yangının başlayabileceğinden endişe duyuluyor.

Gün boyu devam eden ve çok sayıda ağaçların kül olduğu yangının çıkış sebebi ile ilgili inceleme başlatıldı.