Çinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı'nın 65 yaş üstü ve kronik hastalara uyguladığı sokağa çıkma yasağı hakkında ilk ceza kesildi.

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesinde, karantina kurallarına uymayarak evinden dışarıya çıkan 76 yaşındaki M. Ö İsimli vatandaşımıza cezai işlem uygulandı.

İçişler Bakanlığınca, 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi nedeniyle evinde oturan çok sayıda yaşlı 112 numarasını arayarak yardım talebinde bulunabilecekleri bütün vatandaşlarımıza duyurulmuştu.

Avanos İlçe Jandarma Komutanlığına Bağlı Özkonak J.Krk.K.lığı görev bölgesinde Özkonak beldesinde ikamet eden 76 yaşındaki M. Ö İsimli vatandaşımız Bütün duyurulara rağmen sokağa çıkma yasağına uymadığından dolayı 5326 sayılı Kanunun 32. Maddesi uyarınca 392 TL idari yaptırım uygulandı.

 Avanos Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile, yaşlı ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların market, eczane ve gazete gibi talepleri karşılanıyor.

Avanos Kaymakamı Olgun ÖNER ; Vefa Sosyal Destek Grubu olarak  65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın hizmetindeyiz 112 telefonumuzu aramaları yeterli . İlçe Belde Köy Farketmez Jandarmamız, Polisimiz, Belediyelerimiz ve Muhtarlarımız Vatandaşlarımızın isteklerini  yerine getirmek için hazır bekliyorlar dedi.