Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Ayvalı köyünde meydana gelen toprak kaymasında göçük altında kalan bir kişi hayatını kaybetti. 

Edinilen bilgilere göre, Ayvalı köyü sakinlerinden Mehmet Ay (47) yanına oğlunuda alarak, pekmez yapımında şırayı durultmak için kullanılan beyaz renkli toprak çıkartmak için gittiği arazide çöken toprağın altında kaldılar. Olay sonrasında toprak altında kalan baba ve oğlu kurtarabilmek için bölgeye AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Başlatılan kurtarma çalışmalarında baba Mehmet Ay'ın toprak altından cansız bedeni çıkarılırken oğlu ise yaralı olarak kurtarıldı.
Konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

Ayvalı köyü yasta...

Tüm Ayvalı köyünü yasa boğan olayda hayatını kaybeden Mehmet Ay'ın Ürgüp'te bir lokantada dönerci ustası olarak çalıştığı belirtildi.

Nevşehir'in Ürgüp İlçesine bağlı Ayvalı köyü halkından Mehmet Ay (47) hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Merhuma Allah’dan rahmet kederli yakınlarına baş sağlığı dileriz...
Cenaze: 6 Ağustos 2019 cuma günü cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Ayvali köyünde defnedilecektir...

Allah Rahmet Eylesin. 

Allah ailesine ve sevenlerine sabır versin. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun.

FİB Haber.com ailesi olarak; Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabr-ı cemîl niyaz ederiz.

إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ "Onlar; başlarına bir musibet gelince, 'Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz' derler." (Bakara 156)