CHP Nevşehir İl Örgütü, 29 Ekim yürüyüşünü yasaklayan Nevşehir Valiliğine inat yürüyüş düzenleme kararı aldı. Bu karara ilişkin gelişmeler şu şekilde yaşandı;

CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ile yaptığı görüşmeyi ve CHP Nevşehir İl Örgütü’nün aldığı kararı sosyal medya hesabından şu sözlerle aktardı: “CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez ile konuştum. Sayın Gülmez, yarın saat 14.00’te Atatürk Anıtı’na çelenk koyacaklarını ve buradan da CHP İl Başkanlığı’na yürüyeceklerini söyledi. Gülmez, çelenk koyma törenine Türk bayrakları ile gideceklerini belirterek herkesi davet etti.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl Başkanlığı’nın, Valilik makamına 23 Ekim’de sunduğu dilekçede, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, 29 Ekim günü saat 14.00’da Borsa Kavşağı’ndan 1 Nolu Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Alanına yürümek istenildiği belirtilmişti. Valilik ise, 25 Ekim’de dilekçeye verdiği yanıtta yürüyüşün yapılmasının ‘uygun görülmediğini’ duyurmuştu.

Ve Nevşehir'de CHP'liler Valilik yasağa rağmen yürüdü...

Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir İl Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü düzenlendi.

CHP İl Başkanlığı il binası önünden başlayan yürüyüş Valilik önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla tamamlanırken, yürüyüşe yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Yürüyüşe CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’in yanı sıra CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

CHP Nevşehir milletvekili Faruk Sarıaslan, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş’ın izin verilmeyen imza ile ilgisi olmadığını, Vali Aktaş’ın o tarihlerde Japonya’da olduğunu söyledi.

Sarıaslan, “Bugün Sayın Vali beni aradı ve birlikte çay içelim dedi. Valimizi İl Başkanımız ile birlikte ziyaret ettik. Kendisinin Japonya’da olduğunu izin yasağının kendisinin izin yasağından haberi olmadığını söyledi. Bu konuyla ilgili olarak izin yasağını getiren kimse gerekli inceleme ve araştırma yapacağını söyledi. İstediğimiz şekilde Cumhuriyetimizi kutlayacağımızı söyledi. Bizde kendisine zaten bunun en doğal hakkımız olduğunu Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyeti kuran bir parti olduğunu, milletimiz ile birlikte bu Cumhuriyeti kutlamamız gerektiğini söyledi. Valimizde zaten yanlış anlaşılma olduğunu söyledi. Hiçbir problem olmadı. Nevşehir halkı CHP’lisi, İYİ Partilisi, MHP’lisi, AK Partilisi yürüyeceğiz.  Sayın Valimiz kendisi anlattı. Burada Valiliğin sorumlu olduğu yer ama Valimizin Japonya’da olmasından dolayı kaynaklanan yanlış imza atıldığını söyledi. Valimizi anladık. Valimize de teşekkür ettik. Demokratik bir ortamda Nevşehirlilerle kucaklaşarak bu bayramımızı kutladık. Validen özür dilemedik. Çünkü Valisinin sorumluluğunda olan bir şey. Ama Valimizin iyi niyetli oluğun gördük. Valimizle kucaklaştık” dedi.

Sarıaslan'ın konuşmalarını içeren videoyu izlemek için TIKLAYINIZ!

"Nevşehir Valiliği, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştirilmek istenen Atatürk’e Saygı ve Cumhuriyet Yürüyüşüne, kamu düzenini bozacağı gerekçesiyle izin vermedi."

İşte Nevşehir Vali Vekili Aydın Abak imzalı o yazı;

Foto-Haber: Mustafa Ferveren