Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner, "Dolu yağışı sebebiyle Nevşehir il genelinde 90 bin dekar, İl merkezinde ise 10 bin dekar hasar gören yerimiz var." dedi.

Konuya ilişkin Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Mahmut Çalışkaner şu açıklamada bulundu; 13 Haziran 2020 tarih ve sonrası meydana gelen dolu yağışı sebebiyle Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Köy ve Kasabalarda bulunan tarım arazileri yerinde incelendi.
Nevşehir Merkeze bağlı yerleşim biriminde yapılan incelemeler sonucunda zarar gören yerler için tutanak tutuldu.
Doğal afet nedeniyle zarar gören çiftçilerimizin Bakanlar Kurulunun 2020/4 sayılı Genelgesine istinaden Tarımsal amaçlı kredilerinde 1 yıl süreyle borç ertelenmesi için 2020 yılı ÇKS kaydı ile birlikte İl ve İlçe Müdürlüklerimize zarar gördüklerine dair dilekçe vermeleri gerekmektedir. Bu nedenle borç ertelemeden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin 30 Haziran 2020 tarihine kadar ÇKS dosyalarını teslim etmeleri gerekmektedir. Tarım Sigortası olan çiftçilerimiz ise, Poliçelerinde bulunan ihbar numarasıyla sigorta şirketine başvurarak hasar tespitlerini yaptırabilirler."