Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, 10 gündür aralıklarla devam eden dolu yağışı ve oluşan selin yol açtığı zararı tespit etmek için Nevşehir merkez ilçeleri ile ilçelere bağlı köy ve beldelerde çalışma yaptı. 

Nevşehir merkez olmak üzere tüm ilçelerimiz afetlerden etkilendi

Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden edindiğimiz bilgilere göre; Nevşehir İl genelinde 10-23 Haziran 2019 tarihlerinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle 140 Bin dekar alanda yüzde 30 ile 90 aralığında tarım arazilerinde zarar oluştu.

Zarar büyük oranda Nevşehir'in Hacıbektaş, Gülşehir, Ürgüp ilçelerinde gerçekleştiği, afetin meydana geldiği 140 bin dekardaki ortalama zarar yüzde 40 civarinda olduğu bildirildi. Ayrıca, şu anda Nevşehir il genelinde yaklaşık 3 bin 500 üreticinin bu afetlerden etkilendiği tespit edildi. (Bu 3 bin 500 üreticinin tüm arazileri değil afet bölgelerindeki arazileri)

Tespit çalışması sürüyor...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Çiftci ile birlikte Nevşehir'in köy ve beldelerinde geçtiğimiz günlerde etkili olan sağanak yağış nedeniyle oluşan sel felaketi sonrasında başlanılan çalışmaları yerinde inceledi, vatandaşlarla istişare etti.

20-23 Haziran'da meydana gelen yağışlar ile ilgili ön tespit çalışmaları ile10 haziran tarihindeki afetlerden dolayı zarar gören alanlardaki ayrıntılı tespitler devam ediyor...

Afetlerle ilgili bilgiler ilgili makamlar ve Bakanlığımıza paylaşıldı, tespitler devam ettiğinden bilgiler toplandikca paylaşılmaya devam ediliyor...