Nevşehir merkez Emek Mahallesi kervan sokakta son 10 gün içinde esrarengiz kuş ölümleri oldu.

Bunun üzerine mahalle sakinleri 3 kumru 1 güvercinin aynı yerde aynı şekilde telef olması üzerine durumu Nevşehir Belediyesi iletişim merkezine bildirdiler. Belediye ekipleri de tahlil ve analiz için konuyu Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğün ekiplerine aktardı.

Ekipler, kuş ölümlerinin yaşandığı mahallede çalışma yaparak, konuyu araştırıyor.

Görgü şahidi mahalle sakinleri, www.fibhaber.com muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gündür bu kuşlar aynı yerde telef oluyor. Neden öldüğünü bilmiyoruz bu dördüncü kuşun telef olduğunu söyledi. Vatandaşımız, dikkatimizi çeken kuş ölüsüne hiçbir kedi köpekte dokunmuyor taki biz kendi imkanlarımız ile kaldırana kadar.  Kaskatı kesilmiş şekilde duruyor. Biz duyarlı oldugumuzdan farkettik belkide onlarcası farklı noktalarda öldü. Durumu hemen yetkililere ilettik. Sağolsunlar anında geldiler ve %90 zehirlenme kaynaklı olabilir dediler. Sonuç için arıyacaklar" dedi.

Kuşların ölmesinden tedirginlik duyduklarını ifade eden vatandaşımız, konunun ivedilikle araştırılması gerektiğini vurguladı.

Ölü kuş görürseniz sakın dokunmayın! Yetkililer, Toplum sağlığı açısından bütün seçenekler düşünülmeli ve her ihtimale karşı bu tür vakalarda "sakın dokunmayın"  uyarısında bulunuyor.