Nevşehir Valisi İlhami Aktaş hastaları arasında sezeryan oranı en düşük ve normal doğum oranı en yüksek olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Doktorlara ve Ebelere Başarı ve Teşekkür Belgesi ile ödüllendirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın Sezaryen, Anne, Bebek Eylem Planı’nda “Normal yolla doğum yaptırma oranı yüksek olan hekimlere başarı belgesi verilmesine yönelik karar doğrultusunda tıbbi gereklilik olmadan sezaryen ile yapılan doğumları azaltmak ve normal doğumu teşvik etmek için gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı İlimiz Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Koçak ve Op. Dr. Yusuf Seyhan’a, Başarı Belgesini, Özel Versa Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Cem Işıktaş’a, Teşekkür Belgesini Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay tarafından takdim edildi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın “Doğum hizmetlerini güçlendirme çalışmaları” kapsamında normal doğum yaptırma sayısı yüksek olan ebelere başarı belgesi verilmesine yönelik kararı doğrultusunda İlimizde başarı belgesi almaya hak kazanan ebelere belgeleri verildi. Belirlenen kriterler dâhilinde İlimizdeki en çok normal doğum yaptıran Nevşehir Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği’nde görevli ebe Menekşe Efe ve Ebe Sevim Tuncer’e başarı belgesini Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay tarafından takdim edildi.

Belge Törenin de Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Tarık Akbaş, Acil Sağlık ve Sağlık Hizmetler Başkan Yardımcısı Yunus Çetin de hazır bulundu.

Ünlübay “Ülke ortalamasının altında sezeryan ile doğum yaptırarak anne ve bebek için en sağlıklı doğum şekli olan normal doğumu destekleyici çalışmaları nedeniyle doktorları ve ebeleri tek tek tebrik ederek başarılarının devamını diledi.


normal dogum yaptıran dr başarı belgesi (3).JPG

normal dogum yaptıran dr başarı belgesi (2).JPG

normal dogum yaptıran dr başarı belgesi (6).JPG

normal dogum yaptıran dr başarı belgesi (4).JPG

normal dogum yaptıran dr başarı belgesi (5).JPG