FİB Haber/ÖZEL- Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Özkonak kasabasında üzümler olmaya başladı. Yanlış duymadınız, üzümü ile meşhur  Özkonak kasabasında esnaflık yapan Erdal Erden'in saksıda yetiştirdiği  üzüm asmalarının Ocak ayında meyve vermesi büyük şaşkınlığa yol açtı.

Özkonak kasabasında esnaflık yapan Evli iki çocuk babası Erdal Erden, Çocuklarının kışın taze taze yiyebilsin diye saksıda üzüm yetişdirdiğini dile getirdi.

Kasım ayında saksıya diktiği üzüm Ocak ayında meyve verdi...

Konuya ilişkin olarak FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Özkonak kasaba sakinlerinden esnaf Erdal Erden, "Avcılığı seviyorum, özelliklede  domuz avını... Bir gün ava gittiğimde bağdan kestiğim çubuğu evde bir saksı içerisine diktim, bir ayda filizlendi ve bu hale geldi. Oysa Üzüm normal şartlarda yaz aylarına yetişen bir meyve. Ama konusunda uzman kişilerle istişare edilip biraz kafa yorulsa ben eminim kışlarıda üzüm yeriz. Şuan Ocak ayındayız, filizlenerek yaprak açıp meyve veren çubukları görüyorsunuz. Tahminime göre daha erken dikilirse bu aylarda üzüm yetişir diye düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Yaz meyvesi olarak bilinen ve kış aylarında yaprak döken asmanın flizlenerek yaprak açıp meyve verdiğini görenler, bu tür olayların iklim değişikliklerinden olabileceğini söyledi.