Nevşehir'de Ramazan pidesi fiyatları belli oldu. Ramazan öncesi vatandaşların en çok merak ettiği konuların başında gelen hem sahur hem de iftar sofralarının olmazsa olmazlarından Ramazan pidesinin bu yılki satış fiyatı belli oldu.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, fırıncılar Odası ve Nevşehir Belediyesi tarafından yapılan görüşmede Ramazan pidelerinin gramajı ve fiyatları görüşüldü. Fiyatlara yeni zam kararı alınmayan ve aynı fiyattan satış yapılacağı öngörülen görüşmeler sonucunda belirlenen gram ve fiyatlara göre, Nevşehir’de Ramazan ayında satışa sunulacak olan pidelerin fiyatları şu şekilde oluştu:

Gramaj aynı kalacak zam yok...

"Ramazan pidesi 2,40 TL olacak"

-250 gram tekli pide 1 lira 20 kuruştan,

-500 gram çiftli pide 2 lira 40 kuruştan,

-250 gram yumurtalı tek pide 1 lira 80 kuruştan, 

-500 gram çift yumurtalı pideler ise 3 lira 60 kuruştan satılacak.

Nevşehir'de Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu. Fiyata ilişkin açıklama yapan Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, "Ramazan pidesi 2,5 TL olacak" dedi.

Ekmek Üreticileri Federasyonu Genel Başkanı Murat Kavuncu, Ankara'da ekmeğe gelen yüzde 25 zammın nedenlerini ve diğer illerdeki ekmek fiyatlarına dair fiyatların seyrini Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Fiyatları etkiledi

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmadan dolayı ekmeğin hammaddesi unda da bir fiyat artışı meydana geldiğine dikkat çeken Kavuncu, zammın gerekli olduğunu belirtti.

"Şu anda tüm Türkiye'de ekmek fiyatlarının zamlanması için çalışmalar sürüyor. İstanbul, Samsun ve Kayseri başta olmak üzere Orta Anadolu'da bu çalışmalar yapılıyor" diyen Kavuncu, ramazan pidesi fiyatıyla ilgili de bilgi verdi.

"Çok da bir zam yapmadık"

Kavuncu, "Ankara'da 2,5 TL olacak ramazan pidesi. Çok da bir zam yapmadık" dedi.