Nevşehir Belediyesi tarafından vatandaşların ve çocukların dinlenebilmesi için Cevher Dudayev Mahallesinde yaptığı bir park içerisinde bulunan kamelyalar kimliği belirsiz kişi ve kişilerce tahrip edildi. Aynı parkta daha öncede benzer olayların yaşanmasının ardından mahalle sakinleri  parkların  kamerayla denetlenmesini böylece 'güvenli park'ların oluşturulmasını talep ettiler.

Nevşehir merkez Cevher Dudayev Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Keten yaptığı açıklamasında; "Bu kamelyadan ne istediniz Belediyemiz bir şeyler yapıyor ama korumasını bilmiyoruz. Yazık günah bunu yapanları şiddetle kınıyorum. Mahalle muhtarı olarak mahalle sakinlerinden rica ediyorum. Bu durumlarda 153 Zabıta müdürlüğüne ve 155 polis imdatı arayınız. Yeter artık. Bir değil iki değil parklarımıza zarar verenleri bulmak için kamera takılması şart oldu. Birde çöplerinizi çöp kutularına atınız bu parklarda pis oturmayı çok seviyorsunuz galiba ondan sonrası Belediye bakmıyor diye sitem ediliyor. Biraz insanın içinde olmalı temizlik... Ne diyeyim bir hizmet yapılıyorsa kıymetini bilmek gerek aslan yattığı yerden belli olur. Belediyemize Allah yar ve yardımcısı olsun." dedi.
KAMERA CAYDIRICI ÖNLEM OLUR

Muhtar Keten "Parkların kamera ile denetlenmesi gerekli. Çocuğunu parklara gönderen anne ve babalar bunu istiyor. Bizim parklarımız gece bir saatten sonra gençlerin vakit geçirdiği, alkol aldığı ya da uygunsuz işlerin yapıldığı bölge haline geliyor. Siz oraya milyonlarca lira harcıyorsunuz, ya çöp kovasını kırıyorlar, ya da oyun gruplarına zarar veriyorlar. Belediyemiz de bir daha bunları yenilemek zorunda kalıyor. Biz de en azından kamera sistemi kursak parklarımızın güvenliği ve bu tarz olayların önüne geçme noktasında caydırıcı bir durum oluşur. Ayrıca devletin malına zarar verilen işlerde caydırıcı bir sebep olur. Ayrıca emniyet güçlerinin rahatlıkla müdahale edilebileceği durum olur." dedi.

Şehre kazandırılan güzel çalışmaları baltalamak isteyen kötü niyetli kişi yada kişiler geçtiğimiz günlerde de belediye otobüs duraklarına camlarını kırmak suretiyle zarar vermişlerdi.