Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından emniyet kemerinin önemini uygulamalı bir şekilde göstermek için Nissara AVM önünde Trafik Simülasyon Aracı kuruldu.  Nevşehirli vatandaşlara simülasyon aracı ile emniyet kemeri eğitimi verildi.

Simülasyon ile araca binen vatandaşlar trafik kazasında emniyet kemeri takılmadığında karşılaşabilecekleri riskleri uygulamalı olarak görürken, simülasyon ile verilen eğitimde emniyet kemeri takma oranını yükselterek kaza sonucu ölüm ve yaralanmayı azaltmak amaçlanıyor. 

Simülasyon aracına binen vatandaşlarımız, saatte 5 km hızla giderken takla atan bir aracın içinde emniyet kemeri takılması ve takılmaması durumunda yaşanabilecekleri deneyimlediler. 

Trafik Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, trafikte emniyet kemeri kullanım alışkanlığını kazandırmak ve gelecek nesillere bu alışkanlığın aktarılmasını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığının 100 günlük eylem planı kapsamında bu etkinliğin düzenlendiğini belirtti.

Simülasyon aracına ilk binerek emniyet kemeri takan bir vatandaşımız "Emniyet kemeri gerçekten hayat kurtarıyor. Herkese kazasız belasız iyi yolculuklar diliyorum" şeklinde konuştu.

Simülasyon ile araca binen ve emniyet kemeri takmayan vatandaşlar simülasyon aracında tepe taklak oldular...

Proğram gün boyu sürecek...