Nevşehir Eskimeyen Dostlar Derneği üyeleri Esnaf kefalet düğün salonunda buluşarak eski günleri yad ettiler.

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, şehrin ilk yerleşim yeri olan toplam 11 mahallenin yıkılarak boşaltılmasının ardından, eski çocukluk arkadaşları, komşular ve köklü dostlar Nevşehir Eskimeyen Dostlar Derneği'nin organizasyonunda bir araya geldiler. 

Nevşehir'in gerçek sahipleri ilk kez buluştu...

Birlik ve beraberliğin sağlanarak eskimeyen köklü dostlukların yaşatılması adına Nüfus cüzdanlarında Raşitbey, Memişbey, Dere, Eskili, Cami Cedid, Cami Atik, Tahta Cami, Bektik, Cumhuriyet, Kapucubaşı ve Musa Paşa mahallesi yazan Nevşehirli vatandaşların bu ilk buluşması büyük ilgi gördü.

Yaklaşık 120 kişinin katılımında duygu dolu anların yaşandığı buluşmada ilk olarak Hafız Mahmut Kemikkıran, Hakk'a yürüyen tüm sevenleri ve geçmişleri için Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. 

Ardından sıkı bir sohbet muhabbetle hasret gideren eskimeyen dostlar üyesi hemşehrilerimiz gecenin konuk sanatçıları Ali Taşkıran ve Yücel Güneş'in söylediği Nevşehir türkülerine eşlik ettiler ardındanda davul zurna eşliğinde oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Duygu dolu anların yaşandığı gecede unutulmaz bir gün yaşayan eski mahalle sakinleri bu buluşmayı tertip eden Nevşehir eskimeyen dostlar derneğine teşekkür ederek, tekrar buluşmak üzere ayrıldılar.

Nevşehir Eskimeyen Dostlar Derneği Fahri Başkanı Seyit Salgın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Dikgitmez'de, ilk kez böyle bir organizasyonla bir araya geldik. Gerek ilginin yoğunluğu ve gerekse katılımın büyük oluşu bizleri dahada heyecanlandırdı. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Bu vesile ile katılım gösteren tüm eskimeyen dostlar üyesi hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz dedi.