2019 Yılı Yaz Kur’an Kurslarının açılmasıyla birlikte Nevşehir'de camiler çocuklarla şenlendi... Nevşehir Bahçeli Evler mahallesi Hacı Hüseyin Yüncü  camisinde ise cami imamı Baki Öncel'in başlattığı bir uygulama oldukça dikkat çekiyor. 

İmam Öncel bu camide çocukların dokunulmazlığı var diyor ve ekliyor; "Unutulmamalıdır ki, camilerde cemaatle namaz kılarken arka saflarda gülüşen çocuk sesleri yoksa gelecek nesiller adına korkun. Bundan dolayıdır ki hiçbir mümin, hiçbir çocuğun gönlünde ve muhayyilesinde, cami ile ilgili kötü anı oluşturabilecek bir söz ve davranış içerisinde olmasın. Çünkü, camilerimizde çocuklar ve gençler yoksa, geleceğimiz, milletin, ümmetin geleceği yok demektir ve o camiler sahipsiz, cemaatsiz ve işlevsiz kalacak demektir." dedi.

Öte yandan Onlar bizim yarınlarımız diyen Hacı Hüseyin Yüncü camii imam hatibi Baki Öncel camiye gelen çocuklar ve gençlerle özel ilgileniyor… Onlara çeşitli ikramlarda bulunuyor. Camiye düzenli ve en çok gelen çocuklara da hediyeler veriyor.

Hep öğreniyorlar hem eğleniyorlar...

Camiye gelen çocuklar bir taraftan cami İmamı Baki Öncel'den itikat, ahlak ve ilmihal bilgilerini öğrenirken diğer taraftanda ders aralarında çocukluğun verdiği enerjiyle camide koşturmak çocuklar için ayrı bir zevk.

Nevşehir Bahçeli Evler mahallesi Hacı Hüseyin Yüncü camiinde çocuklar hocaları Baki Öncel ile işledikleri dersleri bazen ikramlarla bazen oyunlarla zevkli bir hale getiriyorlar...

Cami imam hatibi Baki Öncel yaz Kur’an kursunda eğitim alan çocuklara şöyle seslendi: 

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde: ‘Kim çocuğuna Kur'an öğretirse kıyamet günü ona ve anne babasına altından bir taç giydirilir.’ buyurmaktadır. Sizler Kur’an-ı Kerim öğrendiğinizde kıyamet gününde anne ve babalarınızın başına altından bir taç giydirmiş olacaksınız. Anne ve babalarınızın medar-ı iftiharı olacaksınız.

Sizler Allah'ın misafirisiniz. Çünkü şair söyle diyor, ‘Kâbe kime nasip olsa Hüda rahmet eder. Kişi sevdiğini evine davet eder.’

Kapıdan girdiğimiz zaman, kubbenin altında bulunduğumuz andan itibaren Allah'ın misafirisiniz. Allah da sevdiği insanları evinde misafir ediyor.

Sevgili çocuklar, yaz Kur'an kursları boyunca artık bizim misafirimizsiniz. Sizlerin camimizin avlusuna girmesiyle birlikte camimizi adım atmanızdan dolayı bizler büyük mutluluk ve sevinç duyuyoruz. Cenab-ı Allah bu sevincimizi mutluluğumuzu daim eylesin.

Tertemiz fıtratlarınızla, körpe dimağlarınızla Rabbimizin indirdiği Kur'an-ı Kerim ile konuşacaksınız. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) Efendimizin o pırıl pırıl parlayan ahlakı ile tanışacaksınız. Sizler Müslüman olduğumuz ilk günden itibaren yüce dinimizden aldığımız ilhamla destanlar yazmış, zaferler kazanmış ve bütün dünyaya hükmetmiş ecdadımızın izinde olduğumuzu hatırlatacaksınız. Bizler millî ve manevi değerler ile yükseleceğiz. Millî ve manevi değerlerle yükseldiğimiz ölçüde, millet olduğumuzu, büyük bir medeniyetin varisi olduğumuzu anlayacağız" dedi.

Hacı Hüseyin Yüncü camii İmamı Baki Öncel FİB Haber'e yaptığı açıklamasında da; "Bu kurslarımızda çocuklarımızın gönüllerine Kur’an-ı Kerim’i nakşediyoruz. Yüreklerine Allah korkusunu öğretiyoruz. Büyüklere saygıyı küçüklere sevgiyi ve güzel ahlakın ne olduğunu anlatıyoruz.  

Yaz döneminde devam eden kursumuzda yavrularımız Ezan-ı Muhammedîyi daha yakından dinleyecekler. Minberi, mihrabı, kürsüyü, cami saflarını, camide bir ve beraber olmayı öğrenecekler. Arkadaşlarıyla birlikte Cenab-ı Hakk’ın huzurunda o masumlar, o günahsızlar, bu kutsal mabette oldukları sürece, bu milleti, bu devleti kimseyi yıkamayacaktır Allah'ın izniyle. Günahsız sabilerimizi, masum yavrularımızı camilerle buluşturuyoruz elhamdülillah. Okulların kapanmasıyla birlikte tatile, dinlenmeye geçen yavrularımızın zihin dünyaları, ruh âlemleri, âlemleri yaratan Yüce Rabbimizin kitabı Kur’an-ı Kerim ile buluşauyor.” dedi.

İşte aşağıdaki bu fotoğraflar ise görenlere 'helal olsun' dedirtiyor.