1998 doğumlu Ali Kılıç Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde eğitim öğretim hayatına devam ederken aynı zamanda Bölgesel Amatör Ligde (BAL)l hakemlik yapmaya devam ediyor.

Spor hayatına Nevşehir’de 2014 de Amatör Ligde Polis Gücünde futbol oynayarak başlayan Kılıç,  2 yıl futbol oynadıktan sonra hem komşusu hem de destekçisi olan şuan faal olarak Bölgesel Amatör Liginde Yardımcı Hakemlik yapan Erkan Odabaşı'nın yönlendirme ve destekleriyle hakemliğe başladı.

2016 yılında aday hakem olarak görev almaya başlayan Kılıç, sonra 2017 yılında il hakemliğini aldı ve ardından 1 sene sonra 2018 yılında klasmana bölgesel ligine teklif edildi.

Hakemlik için sınavlarına Ankara'da başarılı bir şekilde geçirdikten sonra ilk profesyonel müsabakasını 11 Ağustos 2018 yılında Boluspor-Osmanlıspor U21ligi maçında deneyim elde etti.

Nevşehir'in En Genç Hakemi BAL Liginde Göz Dolduruyor

Şuan faal olarak Bölgesel Amatör Liginde hakemlik yapmakta olan Kılıç, toplamda BAL liginde ve 3.ligde 37 maça çıktı. Ve bu maçlarda gösterdiği başarılı performansı ile göz dolduruyor.

Nevşehir'in En Genç Hakemi Ali Kılıç, en büyük hedefinin ise "Süper Lig'de maç yönetmek olduğunu söyleyerek bu konuda eksikliklerini giderdiğini ifade etti.

Nevşehir İl hakem Kurulu Başkanı Nazmi Orhan ve Dernek Başkanı Murat Tavukçu hocalarına genç hakemlere verdikleri destekler sayesinde bu seviyelere ulaştığını ve hedefinin süper ligde derbi yönetmek olduğunu belirtti.

Bizde bir dönem FİB Haber merkezimizde de görev yapan genç ve başarılı hakemimiz Ali Kılıç'a başarılar diliyoruz.