İzmir’de geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem sonrasında Nevşehir Valiliği tarafından hazırlanan yardım tırı dualar eşliğinde gönderildi.

Nevşehir Valiliği tarafından düzenlenen programa, Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in yanı sıra AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, NTSO Başkanı Arif Parmaksız, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

Nevşehir Valiliği öncülüğünde Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Kızılay tarafından hazırlanan gıda kolisi ve hijyen kitinden oluşan yardım tırı Nevşehir Valiliği önünde düzenlenen program sonrasında dualar eşliğinde İzmir’e gönderildi.

Nevşehir İl Müftüsü Ahmet Celâlettin Altunkaya tarafından edilen dua sonrasında gazetecilere açıklamada bulunan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, “Bugün burada katılımlı olarak Ticaret ve Sanayi Odamızın, Ticaret Borsamızın, Kızılay’ımızın ve Nevşehir Belediyemizin, STK’ların desteği ile gönderilen yardım tırı ile İzmirli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik” dedi.

Vali Becel,  “Cuma günü İzmir’de vuku bulan deprem sonrasında ülke olarak sarsıldık. Yüreklerimiz yandı. 83 vatandaşımızı kaybettik. 200’ün üzerinde vatandaşımızın da tedavileri devam ediyor. Halen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğunu yeniden hatırladık. Bugün burada katılımlı olarak Ticaret ve Sanayi Odamızın, Ticaret Borsamızın, Kızılay’ımızın ve Nevşehir Belediyemizin, STK’ların desteği ile gönderilen yardım tırı ile İzmirli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik. Devletimiz ilk andan itibaren Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bütün kurumları ile bölgede. Yapılması gereken hem arama kurtarma hem yardımlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Biz sadece dayanışma ruhunu göstermek, yanlarında olduğumuzu göstermek gayesiyle bugün burada yardım tırımızı gönderiyoruz. Yarın bir yardım tırımız daha gidecek. Ülkemize geçmiş olsun diliyorum. Depremde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza sabırlar diliyorum. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımıza biz sosyal medya hesaplarımızda duyurusunu yaptık.  Bakanlığımızın, AFAD’ın çağrısı olarak da çağrımızı yaptık. Kuru gıda ve battaniye çağrısında bulunduk. Yarım yapmak isteyen vatandaşlarımız 112’yi aramak suretiyle bize ulaşabilirler” diye konuştu.

Selam olsun İzmirli kardeşlerimize, Nevşehir sizinle...

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Kadirşinas Nevşehir’imiz; “Devlet-Millet El Ele” diyerek, İzmir’deki depremzede kardeşlerimizin yardım tırıyla yanlarında olmaya devam ediyor. Kuru gıda ve battaniye gibi acil ihtiyaç olabilecek yaşam malzemelerimiz kardeşlerimize destek olması amacıyla hazırlandı. Emeği geçen herkese, kıymetli hemşerilerime teşekkür ediyorum." dedi. 

Milletvekili Açıkgöz; "Nevşehir Valiliği’mizin önünden hazirunumuzun katılımı ve dualarla yardım tırımızı uğurladık. Selam olsun İzmirli kardeşlerimize, Nevşehir sizinle... " dedi.

“Tüm Türkiye El Ele”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de; "İzmir’de meydana gelen deprem dolayısıyla Nevşehir olarak hazırladığımız yardım tırlarından ilkini dualar ile İzmir’e gönderdik. Rabbim Ülkemizi ve Milletimizi her türlü doğal afetten muhafaza eylesin, bu vesile ile depremde hayatını kaydeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’in açıklamasının ardından içerisinde gıda kolileri ve hijyen kiti olan yardım tırı İzmir’e yola çıktı.