Nevşehir Merkez 15 Temmuz Mahallesine Nevşehirli hayırsever Dirikoç ailesi tarafından yaptırılan Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlık merkezinin açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

Açılış Törenine; Vali İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Ercan Altın, Nevşehir Ticaret Odası Başkanı Arif Parmaksız, Başkanı İbrahim Salaş, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, MHP İl Başkanı İlhami Kaya, Belediye Başkan Yardımcıları, İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, daire müdürleri, STK Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, İş İnsanları, sağlık çalışanları, Hayırsever Dirikoç ailesi ile davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

İlk olarak Dirikoç ailesi adına Uzman doktor Ahmet Dirikoç'un selamlama konuşması ardından Nevşehir Sağlık İl Müdürü Rahim Ünlübay'ın açış konuşmaları ve Belediye Başkanı Rasim Arı'nın konuşmalarının ardından Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe yaptığı açıklamasında; ''Şehrimize bir yenisini daha kazandırdığımız Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlığı Merkezinin açılışını Nevşehir Valimiz Sn. İlhami Aktaş, İl Başkanımız Mustafa Rauf Yanar, Milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz, Belediye Başkanımız Rasim Arı, Merkez İlçe Başkanımız Ferit Yiğitarslan, Ticaret Odası Başkanımız Arif Parmaksız, Özel İdare Genel Sekreterimiz Kamil Duru, İGM Başkanımız Gürbüz Dinç, Ticaret Borsası Başkanımız İbrahim Salaş, hayırsever Nafiz-Cemile Dirikoç ve hazirun ile birlikte gerçekleştirdik, hayırlı olsun. Hayırseverlerimizle birlikte sağlık yatırımlarında geldiğimiz bu noktada yatırımlarımız durmadan devam edecek. Aile Sağlığı Merkezimizin yapımında emeği geçen başta hayırsever Dirikoç ailesi olmak üzere tüm hayırseverlerimize şahsım ve hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum.'' dedi.

Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yaptığı konuşmasında; ''Hayırsever Dirikoç ailemiz tarafından yaptırılan “Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlığı Merkezi”nin açılışını hazirunumuzla, hayırseverlerimizle, hemşerilerimizle hep birlikte dualarla gerçekleştirdik. Allah, hayırseverlerimizden razı olsun.

“Eğitim kurumu, sağlık merkezleri, ibadethane toplumumuzun önceliklerindendir. 15 Temmuz Mahallemizdeki bu sağlık merkezimizin yanındaki alana da Nevşehir Belediye Başikanı Rasim Arı'dan ‘Gençlik Eğitim Merkezi’ kazandırmasını istiyoruz. Hayırlı olsun.'' dedi.

Vali Aktaş açılış töreninde yaptığı konuşmasında,“Bu eserin ortaya çıkmasını sağlayan maddi olarak desteklerini sunan Dirikoç ailesine teşekkür ediyorum. Açılışını yapacağımız Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlık Merkezinin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Vali Aktaş daha sonra Dirikoç ailesi tarafından yaptırılan Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlık merkezi için Nevşehirli Hayırsever Nafiz Dirikoç’a günün anısına plaket takdim ederek teşekkürlerini ifade etti...

Aktaş, Bu eserin ortaya çıkmasını sağlayan maddi olarak desteklerini sunan Dirikoç ailesine teşekkür ediyorum. Açılışını yapacağımız Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlık Merkezinin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Kıymetli hocamız Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından duaları yapılan Nafiz Cemile Dirikoç Aile Sağlık merkezinin açılış, Nevşehir protokolü, Dirikoç aileleri tarafından yapıldı.

FİB Haber Merkezi olarak, Değerli hayırseverlerimiz Cemile ve Nafiz Dirikoç ailesine sonsuz teiekkür ediyoruz. 

Nafiz Dirikoç: 01.02. 1940 - Nevşehir Doğumlu

Cemile Dirikoç: 28.10. 1948 - Nevşehir Doğumlu

Nevşehir sevdalısı hayırseverlerimiz Cemile ve Nafiz Dirikoç ailemiz yine “Sağlık ve Eğitim” alanında ki eserleri ile de isimlerini ölümsüzleştirmişlerdir ;

Hayırseverimiz;

-2012 Yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Ahmet Havva Dirikoç Eğitim Fakültesi Binası Yaptırmıştır

-2013 Yılında Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde Nafiz Cemile Dirikoç Eğitim Fakültesi Binası Yaptırmıştır .

-21. 03. 2016 Yılında da Nevşehir merkez Gevher Dudayev Mahallesine H. Rabia Boyacı Sağlık Ocağı Yapıp yine aynı Tarihte Faaliyete Açılmıştır.

Yine unutmadan;

Şehrimize kazandırdıkları eserlerle isimlerini ölümsüzleştiren Nevşehir’in haklı gururu hayırseverlerimiz; Nafiz ve Cemile Dirikoç ile birlikte değerli evlatları Ahmet Dirikoç, Mustafa Dirikoç ve Salih Dirikoç’a teşekkür ederiz.

Ayrıca, Bu Aile Sağlığı Merkezinin yapımında emeği geçen Gürbüz Dinç, Süleyman Dinç ve Kenan İstekli beylerede Dirikoç ailesi adına teşekkür ediyoruz.