Nevşehir merkez ilçeye bağlı Özyayla köyünde soğuk hava ile birlikte karla kaplı arazide yiyecek bulmakta zorlanan kuşlara yiyecek bırakan 2 kafadar arkadaş herkesin büyük takdirini kazandı.

Dağlara buğdaylar serpin...

Örnek bir davranışa imza atan Özyayla köyü Tarık Ceylan isimli bir vatandaşımız, "Bugün köye giderken yol kenarında acıkmış yüzlerce güvercini görünce dayanamadık, eve gidip bir çuval yem aldık. Kış günü aş bulmakta zorlanan kuşların istifade edebilmesi için Özyayla köyünde dağlara buğday serptik. Önce yemledik, sonra oturduk ve yem için gelen yüzlerce kuşu izledik" dedi.

İşte güvercinleri yemlerken o görüntüleri izlemek için TIKLAYINIZ!

Sadece insanlara değil, bütün canlılara şefkat ve merhamet gösteren bir medeniyetin temsilcileri olduklarını belirten Tarık Ceylan,  "Hz. Ömer'in ‘Dağlara buğdaylar serpin. Müslüman ülkede kuşlar aç demesinler.’diye emri var. Biz de bugün arkadaşımla birlikte bu emrin gereğini yerine getirdik. Bizim medeniyetimizin ve dinimizin bütün canlılara bakışını göstermesi bakımından önemli bir davranış olduğunu düşünüyorum. İstiyorum ki hiç bir canlı açlıktan, susuzluktan ya da şiddetten dolayı ölmesin. Bu yüzden şu soğuk kış günlerinde evinizdeki bayat ekmekleri cöplere değil bir kaba koyup bahçenize, balkonunuza veya uygun yerlere koyarsak kediler, kuşlar da faydalanırlar..." çağrısında bulundu" dedi...