Nevşehir Devlet Hastanesine kanama şikayetiyle başvuran 67 yaşındaki S. G., Kadın ve Doğum hastalıkları uzman Op.Dr. Görkem Arıca ve Op.Dr. Kübra Hamzaoğlu tarafından hastanede ilk kez uygulanan laparoskopik histerektomi yöntemiyle ameliyat edildi.

Hastanın karnı kesilmeden, kapalı kamera sistemiyle yapılan ameliyat sonrası hastanın kısa süre sonra sağlığına kavuşması bekleniyor.

Yapılan açıklamada şunlar ifade edildi; Bu yöntemin hasta konforu açısından oldukça önemli olduğunu, artık hastaların başka merkezlere başvurmalarına gerek kalmadığını ve jinekolojik operasyonları mümkün oldukça kapalı yöntemle yapmayı tercih ettiklerini söyledi.

“Laparaskopik histerektomi olarak bilinen bu yöntemde kamera ile karın içerisi gözlenerek karın üzerinde açılan küçük delikler yardımıyla operasyon gerçekleştiriliyor. Bu yöntem sayesinde hasta aynı gün ayağa kalkabilirken ertesi gün taburcu olup hayatına devam edebiliyor” dedi.

Nevşehir Devlet Hastanesinde görevli Kadın ve Doğum hastalıkları uzman Op.Dr. Görkem Arıca ve Op.Dr. Kübra Hamzaoğlu tarafından gerçekleştirilen operasyonda herhangi bir komplikasyonla karşılaşılmadan başarılı bir kapalı rahim ameliyatı yapıldı. Hastalarının ameliyat sonrası hızlı bir iyleşme sürecine girdiğini belirtirken, Nevşehir'de ilk olmalarının da sevindirci olduğunu söyledi.