Hollanda'da yaşayan Göreme Ayranın sahibi Nevşehirli iş adamı Mehmet Demirel, Diyarbakır HDP il binası önünde kaçırılan çocukları için eylem yapan annelere destek vermek için Diyarbakır'a gitti.

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelere moral ve destek ziyaretinde bulunan Nevşehirli iş adamı Demirel, çocukları için nöbet tutan anneler için yanında getirdiği hediyeleri teslim etti.

HDP'nin kapısına dayanan 'Diyarbakır anneleri' ile ilgili açıklama yapan Nevşehirli gurbetçi hemşehrimiz Mehmet Demirel; "Anneler, yavrularını geri istiyor. Her anne isyan etmeli bu duruma. Hiçbir anneyi yavrularından ayıramazsın. Onların gözyaşlarına yüreğim dayanmıyor. Çocukları bir an önce geri verilsin. Ben de babayım. O ailelerin dramını görünce mahvoluyorum. Anneler biliyor çocukları oradan gitmiş ve geri gelmiyor. Verin çocukları. Kimseyi ayırmayın evladından." dedi.

Diyarbakırlı aileleri ve anneleri yalnız bırakmayan Demirel; "Biz ezelden ebede kardeşiz...1000 yıllık tarihin yazarayız... Biz Selahaddini Eyyübiler, Fatih’lerin torunlarıyız. Biz, kardeşiz biz davamız bir acımız bir gözyaşımız bir sevinçlerimiz bir bayramlarımız birdir bizim. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi bir eylesin" dedi.