Nevşehirli genç yetenek Mehmet Can Aydın, Almanya'nın Schalke 04 takımında Bundesliga'da dikkatleri üzerine çekmeye başardı.

Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com spor servisimiz Yurt içi ve yurt dışında oynayan gurbetçi, genç ve başarılı futbolcuları sizlere tanıtmaya devam ediyor. İşte şimdiki Nevşehirli yıldız adayımız Almanya'dan... 

Beşiktaş'ta forma giyen Nevşehirli gurbetçi oyuncumuz Güven Yalçın'dan sonra bir genç yıldız adayımız daha Almanya'da parlıyor... Almanya'nın köklü kulüplerinden Schalke 04 takımında oynayan 17 yaşındaki yıldız oyuncusu Mehmet Can Aydın aslen Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyü nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi.

Nevşehirli gurbetçi futbolcumuz Mehmet Can Aydın'a Türkiye Süper Lig ekiplerinden adeta teklif yağıyor. 

Şuan yıllık izin için Nevşehir'de bulunan yıldız adayı futbolcunun babası Mehmet Aydın, FİB Haber Merkezi spor servisine yaptığı açıklamasında; "Öncelikle tüm Nevşehirli hemşehrilerime selam ve sevgilerimi sunuyorum.

Almanya'da yaşayan bir gurbetçi olarak şuana kadar memleketimizle bağlarımızı hiç koparmadık. Oğlum Mehmet Can ise, malum okul ve antrenman proğramı yoğunluğu nedeniyle son yıllarda memleketine gelemesede gözü hep Nevşehir'de. 17 Yaş Altı Alman Milli Takımında da forma giyen Mehmet Can, Gerek Alman liglerinden gerekse Beşiktaş ve Trabzonspor başta olmak üzere Türkiye'deki bir çok büyük kulüplerinde transfer listesinde yer alıyor. Fakat oğlum gelişimini tamamlamak için şuan futbol hayatını Almanya'da sürdürmek istiyor. Ama bir gün mutlaka Türkiye'ye gelip burada bir takımda forma giymesini çok isterim. Açıkcası başarıları ile de oğlum ile guru duyuyorum" dedi. 

Almanya birinci lig takımları alt yapılarında yetişen Türk gençleri gelecek için ümit veriyorlar. Avrupa'da yetişerek Dünya futboluna isimlerini yazdıran Mesut Özil, Nuri Şahin, Hakan Çalhanoğlu, Ömer Toprak, İlkay Gündoğan gibi önemli isimlerin peşinden emin adımlarla futbol vitrininde yerini alan Nevşehirli genç yıldız adayı Mehmet Can Aydın'a futbol yaşamında başarılar diliyoruz.  

Borussia Mönchengladbach Altyapısında futbola başlayan Nevşehirli genç yetenek Mehmet Can Aydın Almanya'nın köklü kulüplerinden Schalke 04'te forma giyerken, hala hazırda 17 Yaş Altı Alman Milli Takımında kaptanlık yapıyor.

Doğum tarihi: 9 Şubat 2002 (17 yıl yaşında)
Boy: 1,80 m
Kilo: 68 kg
Şu andaki takımları: FC Schalke 04 U19 (Forvet), Almanya 17 Yaş Altı Millî Futbol Takımı (Forvet)

Adı belli Plakası 50 O Bir Nevşehirli...

www.fibhaber.com Ailesi olarak, Aslen Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı İbrahimpaşa köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Türk futbolunun gelecek vaat eden genç yıldız oyuncusu Mehmet Can Aydın'a futbol yaşamında başarılar diliyoruz.