Hayalindeki Nevşehir için kolları sıvayan AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, Ankara ziyaretleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı, Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü ve TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığını ziyaret etti.

Arı: 'Biz hayal satmıyoruz, Nevşehir'in hayallerini gerçekleştiriyoruz'

"Nevşehir sorunlarının çözümü ve değişimine katkı verecek projeler için bu tür görüşme ve diyaloglara önem veriyoruz” diyen AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, "Biz hayal satmıyoruz. Biz olmayacak olanı gerçekleştirmek için, başkalarının hayal bile edemediğini insanımıza sunmak için yola çıkmış bir davanın mensuplarıyız. Ve Nevşehir'in önündeki engelleri teker teker kaldırmakta kararlıyız" diye konuştu.

Hayalimizdeki Nevşehir için, hemşehrilerimizi heyecanlandıracak projelerin müjdelerini şimdiden sizlerle paylaşmak istiyorum diyen Rasim Arı, Ankara ziyaretlerine ilişkin yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi;  Dün İlk önce Gençlik Ve Spor Bakan Yardımcımız İhsan Selim Baydaş ve Yatırım ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcımız Dursun Türk ile görüştük. Nevşehir'e yapacağımız Stadyum başta olmak üzere, tüm spor projelerimiz ile alakalı yeniden mutabakata vardık.

Ardından bugünde TOKİ (Toplu Konut İdaresi) Başkanlığını ziyaret ederek, TOKİ Başkan Vekili Sami Er ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Karabayır ile Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile şehir merkezinde halen devam eden ve yapılması planlanan yatırımları istişare ettik.

Görüşmelerimizde, Karasoku Kentsel Dönüşüm Projemizi yeniden okeyledik, mutabakatını tazeledik. Allah'ın izniyle başlıyoruz. Yine, Sanayi projemizin bütün detaylarını konuştuk mutabakata vardık. Haftaya ekip geliyor, inşallah Sanayi projesine de başlıyoruz. 

TOKİ'den kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlarımızın TOKİ'den kentsel dönüşüm dolayısıyla alacağı 2 milyonun ödemesi için yaptığımız girişimler neticesinde, peyderpey alacaklarımızı almaya başlıyoruz.

Beraberinde TOKİ'deki kardeşlerimizin aidat problemini görüştük, indirim için prensip anlaşmasına vardık ve İnşallah aidatı düşürüyoruz.

Akabinde Devlet Su işleri Genel Müdürümüz Sayın Mevlüt Aydın bey ile görüştük. Genel Müdürümüz Mevlüt Aydın bey ile 9.500 ton olan su kapasitemizin 24.000 tona çıkarılmasının mutabakatına vardık. Hemen yeni su depoları yapıyoruz. Bu yıl, yazın su kesintisi yapmayacağımıza dair verdiğimiz sözü yerine getiriyoruz. Su depo kapasitemiz 24000 TONA ulaşıyor.

Yine Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile, Nevşehir'in 50 yıllık, 100 yıllık su sorununu çözecek Demirkazık'dan getirilecek su projesinin detaylarını konuştuk. Pazartesi günü de Tarım ve Orman Bakanımız ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürümüz de Nevşehir'e geliyor. İnşallah bu müjdeleri tekrar kendilerinden duyacağız. Allah'ın izni,‬ Hemşehrilerimizin teveccühü,‬ Hükûmetimizin ve Ankara Bürokrasimizin desteğiyle beraber 1 Nisan sonrası hayallerimizi birer birer gerçekleştireceğiz" dedi. ‬

Değişen, Gelişen ve Büyüyen Nevşehir için kolları sıvayan Arı, "Nevşehir'imizi Marka Şehir haline getirebilmek; aynı zamanda şehrin sorunlarını ve ihtiyaçlarını çözebilmek için, Mutlu azınlık değil, mutlu bir şehir oluşturabilmek için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Arı: ‘Onlar konuşur biz yaparız’

‘Onlar konuşur biz yaparız’ sözünün boşa söylenmiş bir söz olmadığını vurgulayan AK Partili Rasim Arı, “Biz konuşmak yerine devamlı çözüm odaklı hizmet üretmek için projeler hazırlayıp, bunları uygulamak adına çalışmalar yapıyoruz. Bu bağlamda Nevşehir'imize her alanda birçok kazanım sağlamak için yatırımlar yapmak için velhasıl değerli hemşehrilerimize hizmet etmek için çalmadık kapı bırakmayacağız. Bir hayalimiz var Nevşehir sözleriyle çıktığımız bu yolda pes etmek yok, uyumak yok, dinlenmek yok, yorulmak yok, durmak yok , "Reise Selam Yola Devam" dedi.