Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, geçen 100 günlük sürede yaptığı çalışmaları kamuoyuna açıkladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Biz sırtımızı hakka, halka ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaslamış bir iradenin temsilcileriyiz. Başka hiçbir merciden, başka hiçbir şahıs ve kişiden endişem olmaz. Hakka, halka ve Recep Tayyip Erdoğan’a hesap verir başka hiç kimseye hesap vermem.” dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından geçen 100 günlük süre içerisinde gerçekleştirdiği çalışmaları kamuoyu ile paylaşmak için düzenlediği toplantı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, Nevşehir Belediye Meclis Üyeleri, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütü temsilcileri, ulusal ve yerel gazete, televizyon, ajans ve radyo temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İNSAN VE PARA KAYNAĞI KONTROL ALTINA ALINDI

Belediye Başkanı Arı toplantıda, 100 günlük süre içerisinde Nevşehir’de hayata geçirilen projelere ilşkin bilgiler verirken önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Başkanlık görevine seçildiği ilk günden itibaren Nevşehir'i her alanda marka bir kent haline getirebilmek için çalışmaya başladığını belirten Arı, bu amaçla ilk olarak belediyedeki insan ve para kaynağını kontrol altına aldığını ifade ederek bu sayede 2019 yılı için 16 Milyon TL tasarruf sağladıklarını vurguladı.

Nevşehir Belediyesi’ndeki teşkilat yapısında da önemli değişikliklere gittiklerini ifade eden Arı, 6 müdürlüğü kapatarak bunların yerine İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü gibi 5 yeni müdürlüğün kurulduğunu açıkladı.

Arı ayrıca birimler arasındaki koordinasyonun daha sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Koordinasyon Birimi Koordinatörlüğünü de hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

İÇME SUYU SORUNU YAŞAMAK İSTEMİYORUZ

Göreve başlamasının ardından ilk olarak şehrin en önemli sorunlarından biri olan içme suyu problemine el attıklarını belirten Arı, bu kapsamda şehre 2 yeni su kuyusu kazandırdıklarını ve şehirde yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanılan ancak tamamlanamayan su depolarının tamamlanarak faaliyete geçirilmesi ile ilgili DSİ ve Nevşehir Belediyesi arasında protokol imzalandığını açıkladı. Arı: “İçme suyu yıllardır Nevşehir’in en önemli problemlerinden biriydi. Bunun çözümü için yeni kaynak arayışları çerçevesinde 2 yeni su kuyusunu şehrimize kazandırdık. 3 yeni su kuyusu için ise çalışmalarımız sürüyor. Su kaynaklarımızı bu şekilde arttırırken şehirde yapımına geçtiğimiz yıllarda başlanılan ancak tamamlanamayan su depolarının tamamlanarak faaliyete geçirilmesi ile ilgili milletvekillerimizin de desteği ile yaptığımız girişimler sonucu DSİ ile protokol imzaladık. İhalesi gerçekleştirilecek olan bu su depolarının yapımı kısa sürede tamamlanarak şehrimize kazandırılacak. Bu sayede özellikle yaz aylarında yaşanan su kesintilerini ciddi anlamda azaltacağız.” diye konuştu.

Belediyenin sahip olduğu su kuyularının pompaları için belediye olarak yıllık 9 Milyon lira elektrik faturası ödediklerini ve bunun belediyeye ciddi bir mali yük getirdiğini ifade eden Arı, su pompaları ile birlikte belediyenin ödediği 12 Milyon 500 Bin Lira tutarındaki elektrik faturası yükünden kurtulmak için Güneş Enerjisi Santrali (GES) kurulumunu gerçekleştireceklerini ve bunla ilgili çalışmaların aşamaya geldiğini belirtti.

Nevşehir il merkezindeki tüm içme suyu altyapısını değiştireceklerini ve bunun için yaklaşık 280 Milyon lira bir yatırım yapacaklarını açıklayan Arı, bu sayede şehrin 50 yıllık içme suyu borularından kurtularak sağlıklı ve ekonomik altyapıya kavuşacağını anlattı.Arı şöyle konuştu:

“Bu göreve gelmeden önce tüm Nevşehirlilere mutlu olacakları bir şehirde yaşayacaklarına dair söz verdik.  Şehrimizin içme suyu konusunda ciddi bir alt yapı problemi vardı. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için gerekli tüm hazırlıklarımızı yaptık ve çalışmalara başladık. Şehrimizin tamamının altyapısını değiştireceğiz. İlk olarak Lale Caddesi ve Saatçi Hoca Caddelerinden başladık. Burada yaklaşık 50 yıldır kullanılan içme suyu hattını modern su boruları ile değiştirdik. Bundan böyle halkımız daha sağlıklı içme suyuna kavuşacak. Halkımızın beklentilerine yönetim biçimimizdeki üretim ve alın terimizle cevap vereceğiz. Çok çalışacağız ve kentimizi çalışanlarımızla birlikte daha fazla güzelleştireceğiz. Nevşehir’in potansiyeli ve enerjisini çok iyi biliyoruz. Nevşehir’de yaşayan vatandaşımızın mutluluğu için çalışmaya mesai gözetmeksizin devam ediyoruz.”

KENT MEYDANI, MİLLET BAHÇESİ VE KENT KART

Seçimlerden önce vatandaşlara söz verdiği kent meydanı ve millet bahçesi için çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Başkan Arı: “Milli İrade Caddesi üzerinde bulunan okulların taşınması ve bu alana Kent Meydanı ve Millet Bahçesi yapılması için İmar Plan Değişikliklerinin Nevşehir Belediye Meclisinden geçti. Şu anda bazı bürokratik işlemlerle uğraşıyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Nevşehir yakın zamanda Türkiye’nin en modern Kent Meydanlarında birine ve Millet Bahçesine kavuşacak.” dedi.

Şehir içi ulaşımda zaman zaman yaşanan bazı sıkıntılarında önlenmesi için ‘Kent Kart’ uygulamasına geçileceğini açıklayan Arı, vatandaşların şehir içi ulaşım ücretleri, su faturaları gibi bir çok ödemelerini ‘Kent Kart’ ile gerçekleştirebileceklerini söyledi.

110 BİN AĞAÇ DİKİLECEK

Arı, şehirde büyük önem verdiklerini ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde Türkiye'ye örnek olacak bir uygulamaya imza atarak, kentte yaşayan 110 bin kişi için 110 bin ağaç dikileceğini bildirdi.

Her biri 6-7 metre boyunda olan ağaçların kentin çeşitli noktalarına dikileceğini, çalışmanın belediye bütçesinden hiçbir harcama olmadan gerçekleştirileceğini belirten Arı şöyle konuştu,

"Daha temiz ve daha yeşil bir Nevşehir için kolları sıvadık. Şehrimizin her bir noktası pırıl pırıl ve yemyeşil olacak. Bunun için gece gündüz çalışacağız. Vatandaşlarımızın daha güzel bir şehirde yaşamaları en büyük arzumuz. Biz, Nevşehir'i Türkiye'ye değil, dünyaya örnek bir şehir yapma derdindeyiz. Bu şehir için ne söz verdiysek hepsinin arkasındayız. Tek tek bunları gerçekleştireceğiz. Ağaçlandırma seferberliği de bunlardan biriydi. Şehrin dört bir yanına bu ağaçlarımızı dikeceğiz."

KALE ETRAFI ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

‘Bu şehrin hiçbir ferdinin işsiz ve aşsız kalmasına müsaade etmeyeceğiz’ diyen Başkan Rasim Arı, istihdama katkı sağlamak amacıyla kent merkezindeki yeraltı şehrinin de turizme kısa sürede açılmasını hedeflediklerini vurguladı. Bununla alakalı olarak yurt dışından ve Türkiye’den birçok yatırımcı ile görüştüklerini ve kente davet ettiklerini belirten Arı, kale etrafındaki yeraltı şehrinin şehre ekonomik anlamda ciddi bir katkı sağlayacağını açıkladı.

 Arı: “ Belediye başkanı olarak benim istihdam ile alakalı doğrudan yapabileceğim bir şey ise kale etrafındaki yeraltı şehrinin turizme açılması. Zaten kale projemizi hayata geçirip bu alanı turizme açarsak hemşehrilerimiz emin olsunlar ki istihdama ciddi bir katkı sağlamış olacağız. Bunla ilgili olarak Katar, Çin ve Japon turizm yatırımcılarıyla görüşmelerimiz sürüyor. Bunlar kısa vadede gerçekleştirilebilecek şeyler değil. Bir yandan da bürokratik işlemler var. Bunu da Allah’ın izniyle aşacağız. Kale bölgemizi de turizme açarsak şehir merkezimizi tarım, ticaret ve turizm ile birleştirip bu şehrin istihdam problemini ortadan kaldıracağız. “ diye konuştu.

HAYVAN KASABASI 2 AY SONRA TAMAMLANACAK

Arı, sahipsiz ve bakıma muhtaç hayvanların faydalanabilmeleri amacıyla Türkiye’nin en modern Hayvan Kasabası ve Geçici Hayvan Bakım Evi’ni Nevşehir’e kazandırmaya hazırlandıklarını söyledi.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arkasındaki Katı Atık Tesisi yanında, yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanda kurulacak olan ve temeli geçtiğimiz aylarda düzenlenen törenle atılan Hayvan Kasabasının yapımının 2 ay içerisinde tamamlanacağını kaydeden Arı, “Nevşehir’de kurulacak ve Türkiye’ye örnek oluşturacak olan Hayvan Kasabası içerisinde; kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, hayvan hastanesi, eczane, karantina binası, ameliyathane, otopark, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, poliklinik, kedi ve köpek evleri ve serbest gezi alanları bulunacak. Birçok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan merkezde, sokak hayvanlarının üremelerinin kontrol altına alınması, hastalıkları hakkında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da yapılacak. Özelikle çocukların tesise ziyaretler gerçekleştirmesi sağlanarak, sokak hayvanlarını koruma bilincinin kazandırılması amaçlanacak.” Şeklinde konuştu.

BELEDİYE BORÇLARI VE YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI

Nevşehir Belediyesi’nde ciddi bir mali disiplin sağladıklarını ifade eden Başkan Arı, göreve geldiği günden bu yana belediyenin 12 Milyon Lira borç ödediğini ve bunun yanında ciddi bir tasarruf sağladığını vurguladı. Belediyenin halka hizmet edebilmesi için tüm kaynaklarını verimli kullanması gerektiğini hatırlatan Arı, belediye olarak vatandaşlardan alacakları olan 7 Milyon 500 Bin liranın da tahsil edilmesi için çalıştıklarını anlattı.

Nevşehir Belediyesi’nin vergi borçları konusunda da önemli adımlar attıklarını ve bunun için mahsuplaşma yoluna gittiklerini söyleyen Arı: “Vergi borçlarımızı tamamen sıfırlayacağız ve her ay bunun için ödediğimiz parayı halkımıza hizmet olarak sunacağız” diye konuştu.

Kamuoyunda yeni belediye binasının satıldığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ancak burayı satmaya sıcak baktıklarını ifade eden Arı: “Yeni belediye binasını da satmadık ama satacağız. Yeni belediye binasına taşınmayacağımızı söylemiştik çünkü bizim yeni bir belediye binasına çok yüksek masraf ederek taşınmaya lüksümüz yok. Henüz satmadık, kim fazla parayı verirse ona satacağız. Şehrin hiçbir değerini değerinin altında bir bedelle satmayız.” dedi.

TUİK Bölge Müdürlüğü binasının arsasının Nevşehir Belediyesine ait olduğunu hatırlatan Arı, buraya Nevşehir Belediyesine alarak hizmet binası yapmak istediklerini açıkladı. Milletvekillerinin de desteği bu binanın Nevşehir Belediyesi’ne kazandırılacağını söyleyen Arı, bu yöndeki çalışmaların da sürdüğünü kaydetti.

MAL VARLIĞINI AÇIKLADI

Basın toplantısında gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Rasim Arı bir gazetecinin sorusu üzerine de mal varlığını yeniden açıkladı. Şuan ki mal varlığı ne ise beş yılın ardından da mal varlığında aynı olacağını ve bir artışın olmayacağını ifade eden Arı şunları söyledi:

“Biz sırtımızı hakka, halka ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yaslamış bir iradenin temsilcilerindeniz. Ben sırtımı hakka, halk ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yasladım. Başka hiçbir merciden, başka hiçbir şahıs ve kişiden endişem olmaz. Hakka, halka ve Recep Tayyip Erdoğan’a hesap verir başka hiç kimseye hesap vermem. Eğer birileri “bana hesap versin, benim kontrolümde olsun, benim dediğimi yapsın” gibi bir anlayışla hareket ederse avucunu yalar. Haksızlık etmemek, iftira atmamak kaydıyla eleştiriye sonuna kadar açığım. Ama iftira atarsa, hadsizlik yapıp dil uzatırsa onunda haddini bildirecek dile, zekaya ve yüreğe sahibim. Bu ülkenin başından bir bela geçti. Bu belanın sahibi en son operasyonunu 15 Temmuz ihanet gecesinde yapmaya kalktı ve halk bunlara “dur” dedi. Onların ağ babaları, yani FETÖ terör örgütü mensupları benimle baş edemedi. Halen onlarla mahkemem devam ediyor.7 yıl fiziki ve teknik takip yapıp 4 yıl VİP dinleme kapsamında beni dinlemişler. Onun için iftira, hakaret ve hadsizliğe asla müsaade etmem. Dedikoduyu kabul etmem ve dedikodu yapanla işim olmaz. Dedikodu yapanı da belediyeye almıyorum. Biri size gelip size belediyeye giremiyorum diye ağlıyorsa bilin ki dedikodu sahibi. Onun haricinde herkese kapımızda gönlümüzde sonuna kadar açık. Bu kardeşiniz hiçbir grubun, sermayenin adamı olmadı ve olmayacak. Bu kardeşiniz hiçbir grubun, hiçbir sermayenin adamı olmadı ve olmayacak. Bu kardeşinizin bir sözü var; “Hiç kimsenin siyasi ideolojisine bakmadan, ekonomik seviyesine bakmaksızın herkese eşit davranacağım” dedim öyle de yapmaya gayret ediyorum. Ben 110 bin kişinin belediye başkanıyım. Bu kardeşinizin mal varlığı belli. Bu mal varlığında Allah’ın izniyle bir artış 5 yılın sonunda olmayacak.  Kata külle yapıp Ahmet’in, Mehmet’in üzerine de bir şey yapıp “bende hiçbir değişiklik olmadı” demeyeceğim. Benim birinci derece yakınlarımın hatta soy ismi Arı olan hiçbir kimsenin bu şehirde bir işletmesi de yok bunu iyi bilin. Bundan sonra da olmayacak”

Belediye Başkanı Arı, açıklamalarının ardından toplantı sonunda AK Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç, Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz ile vatandaşları selamlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Son bölümde yapılan diğer çalışmaları hakkın dada bilgi veren Başkna Arı, basın toplantısının son bölümünde vatandaşların sorularını cevapladı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın basın açıklamasını izlemek için TIKLAYINIZ!