Türk Halk Müziği'nin sevilen, kadife sesli, en ünlü kadın yorumcusu Zara, Nevşehir Kapadokya Bölgesinde Öz Güngör Tarım'a ait soğuk hava deposunu gezdi.

Hafta sonunda düzenlenen Nevşehir'in sevilen ve saygın Ailelerinden Hacı Güngör'ün oğlu Recep ile Neslihan Güngör çiftinin Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Tafana Restaurant Tesislerinde ki muhteşem düğün merasimine katılmak için ilimiz Nevşehir'e gelen Ünlü  Sanatçı Zara, Öz Güngör Tarım  Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Güngör, Cuma Güngör ve Asım Taşcı ile birlikte kayadan oyma soğuk havaları depolarını gezdi.

Zara soğuk hava deposunda "ŞOK" oldu...

Öz Güngör Tarım Tohum Nakliyat Ltd. Şti. Firmasının ülkemiz patates sektöründe ortaya koyduğu üretim ve depolama alanında sahip oldukları kapasite hakkında Osman Güngör'den bilgi alan sanatçı Zara, daha sonra firmanın kendi kullandığı ve 40 bin ton kapasiteli kayadan oyma doğal patates depolarında incelemelerde bulundu.

Ünlü Sanatçı Zara burada FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamada Kapadokya bölgesinin tarihi ve doğal güzellikleriyle dünyada eşi bulunmayan bir yer olduğunu söyledi.

Dışarıda 30 derece sıcaklık varken soğuk hava depolarında ise yaklaşık olarak 8 derece civarında bir sıcaklıkla adeta üşüdüğünü ifade eden Zara, burası Dünyanın en büyük doğal buzdolabı olduğunu ve yine bu depolarda saklanan patatesin bir çok çeşitleri olduğunu da öğrendiğini ifade etti. Maalesef İstanbul'da organik ürün bulmanın zor olduğunu ifade ederek, çok özel insanların yaşadığı çok özel bir coğrafyada tamamıyla doğal, kayadan oyma soğuk hava depolarını gezme şansı yakaladığını ifade eden sanatçı Zara, burada Nevşehir'in meşhur üzümlerinden tattığını, Hacı, Osman ve Cuma Güngör beylere güzel ev sahipliği için teşekkür ediyorum" dedi.